Dijana Hrkalović: Moj deda Petar ubijen je u "Oluji", ne znam da li bih učinila što i on 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC)

Dijana Hrkalović, bivša državna sekretarka MUP-a Srbije, podelila je na društvenim mrežama povodom godišnjice „Oluje“ kratki tekst o članovima svoje porodice, koji su stradali u ovoj hrvatskoj vojno-policijskoj  operaciji.

„Oluja: ubijeno 2670 Srba. Medju njima svirepo spaljen sa ognjištem koje nije u inat hteo da napusti, na današnji dan, i otac mog oca Daneta, Petar Hrkalović. Jako tvrdoglav čovek. Ja ne znam da li bih uradila isto. Mislim da mu još uvek niko od porodice ne prašta taj potez. Bio nam je potreban, bio je stub porodice. Ja ga razumem, ali ne znam da li bih uradila isto. Večna im slava svima.

Oluja: nemilosrdno proterano 280.000 Srba, medju njima moja porodica: Milan, Smiljana, Danijel, Aleksandar, Milica. Pretežak je ovaj dan svake godine, ali važno je da ga svake godine sačekamo zajedno i da nastavimo dalje da se borimo i da se sećamo“, napisala je Hrkalović u objavi na Tviteru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari