DJB: Krivična prijava protiv sudija 1Foto: Dosta je bilo

Predsednik pokreta „Dosta je bilo“ (DJB) Saša Radulović izjavio je danas da će podneti krivičnu prijavu protiv troje sudija Upravnog suda zbog „sramnog rešenja“ koje su doneli povodom prigovora koji je DJB podneo zbog izborne liste „Dosta je bilo pljačke, korupcije i lopovluka – Radulović Milorad“, za koju taj pokret tvrdi da je lažna.

Pokret DJB je, kako su preneli mediji, ranije podneo tri žalbe Upravnom sudu protiv rešenja Gradske izborne komisije kojim je odbijen prigovor o proglašenju izborne liste „Dosta je bilo pljačke, korupcije i lopovluka – Radulović Milorad“.

Radulović je, na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije, rekao da će podneti zahtev disciplinskoj komisiji Visokog saveta sudstva, jer smatra da ove sudije ne bi smele da se bave ovim poslom, kao i zahtev Ustavnom sudu Srbije da donese privremenu meru da se „lažna lista spreči da izađe na izbore“.

„Juče smo videli da se Upravni sud žestoko obrukao sa lažnom listom Dosta je bilo funkcionera Srpske napredne stranke (SNS) iz Zemuna Milorada Radulovića. Upravni sud mi je, na moju žalbu da ovakva lista obmanjuje građane, odgovorio da sam tužbu podneo kao narodni poslanik i da nisam birač i kandidat“, rekao je Radulović i ocenio da je to „skandalozno i sramotno“.

On je rekao da je sramotno što se SNS i njen predsednik Aleksandar Vučić služe ovakvim trikovima i lažnim izbornim listama pokušavaju da prevare građane.

„Ovo pokazuje da se boji naše zajedničke liste, da se boji rezulata i da pokušava na svaki način da odvuče svaki glas“, rekao je Radulović.

On je rekao i da je poslanička grupa DJB podnela predloge za izmenu zakona o lokalnim izborima, izborima za predsednika Republike i parlamentarnim izborima, koja predviđa da „nakon izbora svaki birač može, unošenjem svog matičnog broja na sajtu Ministarstva državne uprave i lokalne samopurave ili sajtu Grada Beograda, da proveri da li je zabeleženo da je glasao“.

„Ta tri zakonska predloga trebalo bi da reše jedno od gorućih pitanja u Srbiji za svake izbore, a to su birački spiskovi, i da li na dan glasanja glasaju mrtvi, da li se glasa za druge ljude, da li neko glasa umesto građana koji su napustili zemlju“, rekao je Radulović.

On je dodao da je izmene zakona podržao pokret Dveri koji sa DJB na beogradskim izborima izlazi na zajedničkoj izbornoj listi „Dosta je bilo i Dveri – Da ovi odu, a da se oni ne vrate“.

Lider pokreta Dveri Boško Obradović rekao je da u opoziciji nema sukoba, kako se navodi u nekim medijima, i dodao da predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj i kandidati za gradonačelnika Beograda Dragan Đilas i Aleksandar Šapić, nisu opozicija.

On je rekao da Šešelj nije opozicija, već deo vlasti u mnogim lokalnim samoupravama, kao i da radi sve u dogovoru sa Vučićem.

„Kada se sukobim sa Vojislavom Šešeljem sukobim se sa njim kao sa delom Vučićeve vlasti“, rekao je Obradović.

On je rekao da Đilas i Šapić nisu opozicija, već bivša vlast koja želi ponovo da se vrati na vlast, i upitao kada su oni u poslednje četiri godine bilo gde javno nastupili kao opozicija protiv SNS i Vučića.

Obradović je rekao i da se raduje televizijskom duelu sa Šešeljem, koji će biti održan u subotu na Studiju B.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari