DJB najavio prijavu protiv Kona i Ružića zbog pokušaja da vakcinišu decu u školama 1Foto: Dosta je bilo

Pokret „Dosta je bilo“ (DJB) najavio je danas da će podneti krivične prijave za zloupotrebu službenog položaja protiv ministra prosvete Branka Ružića i člana Kriznog štaba i epidemiologa Predraga Kona zbog zagovaranja ideje da se protiv korona virusa vakcinišu deca starija od 12 godina.

„Na ovaj način ministar Ružić je zloupotrebio službeni položaj, tako što je prekoračivši granice svojih službenih ovlašćenja i istovremeno iskoristivši službeni položaj, preporučio direktorima škola da van granica svojih nadležnosti vakcinišu decu, iako je znao da za tako nešto direktori škola nemaju ovlašćenja“, naveo je DJB i dodao da se time grubo krše prava deteta garantovana Ustavom, Evropskom konvencijom i Konvencijom UN o pravima deteta.

DJB je naveo da se Ružić i Kon ponašaju protivpravno i da se njihovo ponašanje može okarakterisati kao udruženi zločinački poduhvat sa ciljem teže i trajne povrede osnovnih prava dece, iako su svesni posledica svojih postupaka.

„Korona virus je praktično bezopasan po decu. Sa druge strane naučno je dokazano da i vakcinisani i nevakcinisani prenose virus. Potpuno je neshvatlјivo da se odlazak naše dece u školu uslovlјava vakcinacijom očigledno nepotrebnom i potpuno neispitanom vakcinom za njih. Srbija i naša deca ne smeju biti pokusni kunići belosvetske farmaceutske industrije“, dodao je DJB.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

9 reagovanja na “DJB najavio prijavu protiv Kona i Ružića zbog pokušaja da vakcinišu decu u školama”

  1. Hvala bogu da ima nekog normalnog u ovoj zemlji da reaguje na ne pravdu od strane kriznog staba.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.