Ministar Đerlek: Stranka pravde i pomirenja razmotriće učešće u Vučićevom pokretu 1foto: BETAPHOTO/KANCELARIJA ZA SARADNJU SA MEDIJIMA VLADE SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIĆ/Kabinet ministra zaduzenog za ravnomerni regionalni razvoj/Zoran Lazarević)

Edin Đerlek, potpredsednik Stranke Pravde i pomirenja i ministar u Vladi Srbije, kaže za Danas da njegova stranka još nije dobila poziv da učestvuje u Vućićevom narodnom državnom pokretu. Smatra da je taj pokret neka vrsta konsnezusa i jedinstvenog delovanja, kakav je narodni državni pokret.

„Ukoliko dobijemo poziv, ozbiljno ćemo razmotriti naše učešće u tim pokretu, budući da se radi o nekoj vrsti koncezusa i jedinstvenog delovanja u pogledu svih slojevitih izazova pred kojima se nalazi naša zemlja“, ističe Đerlek.

On smatra da je baš zbog svih tih izazova neophodan svaki vid mudrog, racionolnog i odgovornog delovanja kako bi se očuvao put daljeg prosperiteta Srbije.

„I kako bi se sprečile retrogradne struje koje bi to zaustavile ili usporile, bilo one extremno-radikalne ili one kriminalne“, poručuje Đerlek.

Pre Stranke pravde i pomirenja sve članice vladajuće koalicije izjasnile su se da podržavju Vučićevu inicijativu za osnivanje držanog pokreta koji ne bi bio ni za istok, ni za zapad, već samo za Srbiju i čija bi „Srbija sanja i ostvaruje svoje snove“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari