Đilas: Novi sastanak sa Vučićem - samo kada bude morao da nam preda mesto predsednika Vlade 1foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ)

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je danas da bi sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem mogao da se ponovi tek u slučaju da opoziciona lista „Srbija protiv nasilja“ pobedi na parlamentarnim izborima 17. decembra.

„Kada pobedimo na izborima i kada Aleksandar Vučić bude morao koaliciji ‘Srbija protiv nasilja’ da da mesto predsednika vlade Srbije, a to je njegova ustavna obaveza“, rekao je Đilas u emisiji „Pravi ugao“ na Radio-televiziji Vojvodine.

On je naveo da je na prethodni sastanak, nakon izbora u aprilu 2022. godine, išao da bi došlo do ponavljanja izbora u Beogradu.

„To obećanje je zakasnilo godinu dana, ali da tada nismo pričali, ovih izbora ne bi bilo. Ja sam išao tada kod Aleksandra Vučića da zahtevam smanjenje tenzija i agresije u ovom društvu“, kazao Đilas.

Upitan o čemu bi mogli danas da razgovaraju ukoliko bi došlo do sastanka, Đilas je ocenio da ne bi imali o čemu, jer ništa što je tražio na prvom sastanku nije ispunjeno.

„Veća je agresija, veća je mržnja, sve je gore… Mnogo bi života bilo spašeno u ovoj zemlji da je prihvaćeno ono što sam tad tražio – da prestane da se na taj način vodi ova država, na taj način tretiraju neistomišljenici, da se izbace te agresije iz medija i tabloida, da se političari drugačije ponašaju i da ne šaljemo deci i mladima takvu poruku“, ocenio je lider SSP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari