Zorana Mihajlović o odlazećoj premijerki: Mnogo me je puta bilo sramota da budem pored nje, a kamoli da je slušam 1foto FoNet Milica Vučković

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić raspisao je vanredne parlamentarne izbore za 17. decembar.

Premijerki Srbije Ani Brnabić time istekao je treći mandat, koji je počeo 2017. godine.

Bivša ministrka u svim vladama Ane Brnabić, osim poslednje, Zorana Mihajlović kaže za Danas da je nažalost Brnabić unizila žene u Srbiji jer je prvi put posle Milke Planinc, Srbija dobila ženu da bude premijerka,

I, kako navodi, upravo je ona imala šansu.

– A, ovako nas je napravila svim što žene nisu – bez znanja, sposobnosti, i bez razumevanja značaja funkcije na koju je imenovana – kaže sagovornica Danasa.

Drugo, napominje, odluke koje je prihvatala da Vlada Srbije donosi, ili određena ministarstva, tiču se cele države, svakog građanina i građanke, od loših odluka u socijalnoj politici, ekonomiji, ekologiji, time što je prihvatala sve što su Vučićev kabinet i sam Vučić govorili, “itekako je saučesnik u svemu što tek sad izlazi”.

Zorana Mihajlović o odlazećoj premijerki: Mnogo me je puta bilo sramota da budem pored nje, a kamoli da je slušam 2
foto Miloš Tešić/ATAImages

– Od visoke korupcije, kriminala, najviše inflacije hrane u Evropi, 26 ubijenih žena u ovoj godini, dece koja ubijaju decu. Strašno je porazno da nije imala svoje ja, ni kad se desio masakr u Rubnikaru, da se usprotivi odluci Vučića jer on je naredio da se ne ide, i da ona i cela vlada odu. To je neoprostivo. da sam bila u Vladi nema te sile koja bi me sprečila. Jer na kraju, a ko su oni? Čija su oni vlada? – pita Zorana Mihajlović.

Živela sa partnerkom i ima dete, a prstom nije mrdnula da i drugi parovi LGBT imaju iste mogućnosti

Kako dodaje, činjenica da je živela sa partnerkom i ima dete, u LGBT zajednici, a da, kako ističe, prstom nije mrdnula da i drugi parovi LGBT imaju iste mogućnosti – od braka do rođenja deteta, govori o ulizištvu i poltronstvu, i na kraju od jednoj niskom moralnom nivou razvoja”.

– Mnogo me je puta bilo sramota da budem pored nje, a kamoli da je slušam bila to sednica vlade ili neki javni događaj – ističe Mihajlović.

Takođe, dodaje, ozbiljno je pitanje i “verujem da će se istražiti kad tad, a ko je sve prvo stajao iza njenog dolaska u vladu, počev od energetskih tajkuna Nikole Petrovića i sestre Kori Udovički, pa na dalje…”

– Plus na sve to, firme njenog brata i svih poslova koje su radili i rade.. A, građani? Šta su oni dobili? Jedno veliko ništa, nit sposobnost da se razume problem, niti da se reši. Samo sposobnost da drugi preko nje upravljaju i donose odluke koje su bile i jesu u njihovim ličnim unteresima – kaže Zorana Mihajlović.

Nema pojma u vezi sa poslom a i okružena je savetnicima koji brinu o privatnom biznisu

Nisam imala nikakvih sukoba sa njom, napominje, jer tu ne možete da imate sukob sa nekim ko nije zainteresovan za posao.

– Em pojma nema, em je okružena savetnicima koji imaju privatne biznise. Šta imate da pričate sa takvom osobom? Žao mi je što je Srbija to doživela i što su žene u Srbiji posmatrane kroz Anu, baš onako kako nas muškarci decenijama gledaju nesposobne, i tupave – ističe Zorana Mihajlović.

A žene u Srbiji su sve, samo ne to, zaključuje Zorana Mihajlović.

Zorana Mihajlović o odlazećoj premijerki: Mnogo me je puta bilo sramota da budem pored nje, a kamoli da je slušam 3
foto FoNet Aleksandar Mijailović

Jovo Bakić: Sasvim je nevažno ko je predsednik vlade

Sasvim je nevažno ko je predsednik vlade, dok je nepomenik predsednik s većinom u parlamentu – kaže za Danas sociolog Jovo Bakić.

Prema njegovim rečima, svi ministri su Vučićeve sluge.

– Rad premijerke Ane Brnabić je obeležen bespogovornom poslušnošću njenom „šefu“, tj. nepomeniku. On je zadovoljan, a i ona je. Ako su njih dvoje zadovoljni, onda mora biti da je sve u redu – zaključuje sagovornik Danasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari