Đilas: Zaista preporučujem Vučiću da ne zakazuje izbore pod istim uslovima pod kojima su održani prethodni 1Foto: BETA AP/ Photo Darko Vojinović; Foto: BETAPHOTO/ SAŠA ĐORĐEVIĆ

Lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas izjavio je danas da „u ovom trenutku“ vanredni izbori nisu tema i da vlast prethodno treba da ispuni zahteve gradjana sa protesta „Srbija protiv nasilja“.

On je rekao novinarima u Beogradu i da kada ti zahtevi budu ispunjeni onda na red dolazi, kako je kazao, „rešenje političke krize“.

„Ona se rešava na izborima, ali na prvim izborima… da bi izbori bili pravi dovoljno je primeniti ono što piše u preporukama Evropskog parlemnta, kao i ono što je misija OEBS-a napisla o prošlim izborima“, kazao je Đilas.

Prema njegovim rečima, ako se to uradi, onda će Srbija „imati donekle fer i poštene izbore“.

„Zaista preporučujem Vučiću da ne zakazuje izbore pod istim uslovima pod kojima su održani prethodni“, rekao je Đilas.

https://www.danas.rs/vesti/politika/skracuje-se-ruta-sutrasnjeg-protesta-srbija-protiv-nasilja-na-inicijativu-gradjana/

On je „kao lažan“ ocenio poziva Vučića opoziciji na dijalog i dodao da ga SSP zato i ne razmatra.

Đilas je podsetio na zahteve protesta „Srbija protiv nasija“ koji se sutra u Beogradu održavaju sedmi put.

„Demokratska vlast bi ispoštovala volju većine gradjana Srbije, nije važno da li to traži opozicija il ne, to traže građani, pa mi svi želim da živimo u zemlji bez nasilja“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, autokratski režimi često misle da bi ispunjenje zahteva građana značilo znak njihove slabosti „i kriza se produbljuje“.

Đilas: Zaista preporučujem Vučiću da ne zakazuje izbore pod istim uslovima pod kojima su održani prethodni 2
Foto: M.M/ATAImages

„Razumem da Vučić neće da smeni Gašića jer mu je to politički i partijski problem a što je naš zahter i kod njega ćemo ostati, ali zaista ne razumem da neće neko da promeni Savet Regulatornog tela za elektronske medije i da izaberemo novi od uglednih ljudi“, kazao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari