Đorđe Milićević osudio večerašnji incident na protestu desničarskih organizacija 1Foto: FoNet/ Ognjen Stevanović

Ministar bez portfelja Đorđe Milićević osudio je ponašanje pripadnika desničarskih organizacija na večerašnjem protestu, navodeći da su oni koji kritikuju vlast za nejedinstvo i da su doneli samo štetu i još veću podeljenost i poslali lošu sliku iz Srbije.

„Svojim ponašanjem večeras, još jednom su potvrdili da je politika koju vodi predsednik i Vlada jedina ispravna i u interesu građana, a da su sva ostala delovanja samo politička kampanja i politika praznih obećanja“, naveo je u pisanoj izjavi ministar bez portfelja zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa s dijasporom.

Prema njegovim rečima, protest na Dan državnosti, kako je naveo, dan najvažniji za jednu državu i narod, pokazatelj je da kod opozicionih političara postoji samo i jedino želja za vlašću po svaku cenu.

„Sramno ponašanje i incident koji su napravili u Skupštini delovalo je kao nešto najgore što su mogli da prirede kao najveću sramotu, ali ovo večeras je samo nastavak njihovog nepoštovanja države“, rekao je Milićević, koji je član Predsedništva Socijalističke partije Srbije (SPS).

Odred policije pod opremom za razbijanje demonstracija sprečio je večeras približavanje ulazu u zgradu Predsedništva okupljenih na protestu protiv prihvatanja francusko-nemačkog plana za Kosovo.

Ispred glavnog ulaza u Predsedništvo na Andrićevom vencu i u Pionirskom parku u Beogradu, nakon 19.30 sati veći broj ljudi uzvikivao je „idite na Kosovo“ prisutnim policajcima i gađali su zgradu jajima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari