Đorđević (Ne davimo Beograd): U Srbiji je sve na svim nivoima ispolitizovano 1Foto: FoNet/ Milica Vučković

Da bi Vranjanci shvatili koliko ih se direktno tiče to kakav vazduh udišu, koliko je zagađena Južna Morava, interesovanje kompanija za zemljište u Vranju i Bujanovcu zbog eksploatacije litijuma, neophodno je ta pitanja politizovati, izjavila je docent na Fakultetu političkih nauka u Beogradu i članica pokreta Ne davimo Beograd Biljana Đorđević.

U Srbiji je sve na svim nivoima ispolitizovano, od toga ko će biti direktor vrtića, škole, kako će biti organizovani zdravstvena zaštita, obrazovanje, a menjanje tog sistema se čini velikim poslom, rekla je Đorđević u novom izdanju Brifinga na portalu Slobodna reč.

Građani moraju da se mnogo više bave svojim životima i da se trude da na to utiču, da se trude da kazne one koji iznevere njihov interes, rekla je ona.

Đorđević je saglasna da postoji utisak da se na lokalu za sve čeka neki znak centrale iz Beograda, kao i da se politička slika iz prestonice preslikava na Vranje u protekle dve decenije, što nije slučaj sa ostalim opštinama Pčinjskog okruga.

To, nažalost, jeste utisak, ali možemo da preokrenemo priču. Kada se baš u takvim gradovima kao što je Vranje dese promene, onda se one dešavaju i na nacionalnom nivou, rekla je Đorđević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari