Đorđević poziva na prekid pregovora sa Prištinom 1Mlađan Đorđević Foto: Privatna arhiva

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević zatražio je danas od predsednika Srbije Aleksandra Vučića da, povodom učestalih napada na Srbe na Kosovu, „pokaže minimum posvećenosti srpskim nacionalnim interesima i pod hitno prekine bilo kakve pregovore sa albanskom stranom“.

Đorđević je u pisanoj izjavi ocenio da je evidentno da kosovski premijer Aljbin Кurti „planira nasilje nad Srbima“ i da Vučić učešćem u pregovorima „postaje saučesnik u svakom novom napadu na Srbe u pokrajini“.
On je dodao da Srpska lista, „praktično ispostava SNS“, sve vreme dok se ovo dešava „mirno sedi u skupštini i vladi takozvanog Кosova i ne mrda prstom“.

Prema njegovim rečima, incidenti su rezultat „popuštanja prema Prištini“ i „nošenja bele zastave na sve pregovore i sastanke“.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

4 reagovanja na “Đorđević poziva na prekid pregovora sa Prištinom”

  1. Ko je ovaj čovek? Čime je on to zaslužio sem kumstvom sa Đilasom da se pojavljuje kao neki branioc srpstva!?
    Gde su njegovi ljudi na KiM? Zašto nosi značku ruskog FSBa? Jel to noramlno da domaći političar se hvali pripadnošću stranoj obaveštajnoj službi bilo koje zemlje? Za čije oslobođenje se on bori i kako to misli da „oslobodi“ Srbiju od većine koja se ne slaže sa njim?

  2. Ovde nema nikakve naročito politike,osim oportunista na položaj i placenika raznih profila.Braco,lustracija većine stranaka i pokreta i efikasno sudstvo je jedino od pomoći za dalje.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.