Đurić: Opoziciju ujedinjuje mržnja 1Foto: FoNet/Aleksandar Levajković

Najnoviji performans Demokratske stranke Srbije još jednom potvrđuje koliko je malo ozbiljnosti, državotvorne svesti i odgovornosti u onome što se danas naziva srpskom opozicijom, ocenio je potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Marko Đurić.

Đurić je naveo da je apsurd da na Ustav i nacionalne interese predsednika Srbije Aleksandra Vučića podsećaju oni za vreme čije vlasti je jednostrano proglašena nezavisnost Kosova i raskinuta organska veza Srbije i Crne Gore, piše u saopštenju.

On je istakao da je jedini interes svih lidera opozicije u Srbiji da se domognu vlasti iz lukrativnih razloga kako bi mogli da u saradnji sa tajkunima nastave da čerupaju našu državu, ali tek nakon što učine sve kako bi Srbija bila do nogu potučena u nastojanju da na pravedan način reši pitanje Kosova i Metohije.

Đurić je dodao da niko od lidera opozicije vlast ne želi da bi se uhvatio u koštac sa najizazovnijim političkim problemom u novijoj srpskoj istoriji – oni žele da se vlasti dočepaju likujući zbog Vučićevog poraza koji sanjaju, i zato čine sve da Srbija bude poražena u trenutku kada bi svaki odgovorni pojedinac trebalo da učini sve u svojoj moći kako bi pomogao svojoj zemlji.

„Štetočine koje su ukinule slavni Prištinski korpus, doživele krah pred Međunarodnim sudom pravde, dijalog o Kosovu i Metohiji izmestili iz UN u EU i koje su potpisale niz katastrofalnih dogovora sa Prištinom žele da nastave svoj štetočinski pohod, ali razni Jeremići, Đilasi, Jankovići i Obradovići srećom danas nemaju ni sposobnosti, ni snage da učine išta više od povremenih blokada saobraćaja i vandalizovanja fontana po Beogradu“, rekao je Đurić.

On je rekao da „činjenica da nacionalno odgovornu politiku predsednika Vučića napadaju svi predstavnici opozicije, kako oni koji se deklarativno zalažu za prekid svakog dijaloga sa Prištinom, tako i oni koji bi sutra omogućili samoproglašenom Kosovu članstvo u UN, svedoči da sve njih ne ujedinjuje ljubav prema Kosovu i Metohiji već isključivo mržnja prema Aleksandru Vučiću“.

Đurić je istakao da građani nepogrešivo umeju da naprave razliku između državnika i političkih oportunista, što našoj državi daje nekakvu šansu da zaštiti svoj suverenitet i srpski narod na Kosovu i Metohiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari