Dragan Đilas o stavljanju šefa BIA na američku crnu listu: Nije bitan Vulin, već Vučić koji je takvog čoveka postavio na to mesto 1foto FoNet Zoran Mrđa

Nije pitanje da li će Vulin biti smenjen, da li će podneti ostavku. Pitanje je i to najviše za Aleksandra Vučića kako je čovek kao Vulin, koji nikad nije smeo da postane ni ministar ni direktor BIA, to postao. I nije ovde Vulin bitan, bitan je Aleksandar Vučić koji ga je na ta mesta postavio, navodi se u saopštenju predsednika SSP Dragana Đilasa.

Đilas je regovao povodom nedavne vesti da je šef BIA Aleksandar Vulin stavljen na listu sankcija američkog Ministarstva finansija zbog sumnje da je upleten u trgovinu oružjem, kriminal i korupciju i da je omogućio loš uticaj Rusije u regionu.

Đilas dodaje da je suštinsko pitanje čemu danas uopšte i služi BIA.

„Nisu znali za kriminalni centar na stadionu Partizana, nisu znali za monstruozna ubistva u Ritopeku, nisu znali da će Kurtijevi specijalci upasti u srpske opštine na severu Kosova kada većina ljudi krene na kontramiting u Beograd…Pa šta onda znaju? Čemu služe? Koliko vidim, osim da pokrivaju najveću fabriku droge u Evropi, služe samo za praćenje i prisluškivanje srpskih i ruskih opozicionara“, navodi on.

Prema njegovim rečima, BIA je toliko kompromitovana da posle promene vlasti sve zaposlene treba poslati kući i onda one ljude koji su profesionalno radili svoj posao, a takvih ima, vratiti i dati im mogućnost da rade i čuvaju državu.

„Ostali moraju da ostanu bez posla, a oni koji su kršili zakon moraju završiti u zatvoru“, zaključio je Đilas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari