Dragan Šormaz: Ovo se ne sme dozvoliti, otkazati koncert odmah 1foto FoNet Marija Đoković

Dragan Šormaz, bivši član SNS, objavio je na svom Tviter nalogi najavu za koncert ruske zvezde Pelageje i prokomentarisao da se to ne sme dozvoliti.

Šormaz je napisao: „Ovo se ne sme dozvoliti! Dok roditelji žale ubijenu decu, porodice, prijatelji, familije, komšije, celo društvo… dok gradjani protestuju protiv nasilja… neko iz grada i države planira sa ruskim zločincima da održi koncert pevaljke iz Moskve pre isteka 40 dana! Otkazati odmah“.

U najavi se vidi da je koncert, kako piše najveće zvezde ruske narodne muzike i etno roka Pelageje, planiran za 4. jun u 20 sati na beogradskom Trgu republike.

Organizatori su, kako se vidi u najavi,  Ruski dom i Ministarstvu kulture Ruske federacije.

I na sajtu Ruskog doma je najava ovog koncetra.

Nastup ove pevačice, bio je najpre planiran za 9. i 10. maj ove godine u Beogradu i Novom sadu, ali su odloženi zbog tragičnih događaja koji su zadesili Srbiju početkom maja ove godine.

Kako se navodi na sajtu Ruskog doma, Pelageja je stekla široku popularnost i simpatije publike ne samo u Rusiji, već i širom sveta.

„Koncert će biti održan u organizaciji Ministarstva kulture Ruske Federacije, Roskoncert-a, Ambasade Ruske Federacije u Republici Srbiji i Ruskog doma u Beogradu. Događaj je podržan od strane Udruženja „Naša Drina“ i Udruženja „Narodna diplomatija“, navodi se u najavi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari