Dragan Šormaz za Danas: Vučić ne želi da mu budem opozicija 1Foto: FoNet/Ognjen Stevanović

Član Glavnog odbora Srpske napredne stranke Dragan Šormaz koji je najavio izlazak uz te partije, za Danas kaže da je pitanje za SNS zašto neće da ga izbaci iz njenih redova.

On kaže da zna odgovor i da Vučić ne želi da mu budem opozicija.

Šormaz, osnivač osnivač Evroatlantskog saveta Srbije, žestoko se zalaže za politiku suprotnu zvaničnoj, ulazak Srbije u NATO i uvođenje sankcija Rusiji. On neretko na svom Tviter nalogu kritikuje poteze naprednjaka i njihovog lidera Aleksandra Vučića, a nedavno je najavio i da će da se kandiduje za lidera SNS, pošto sa tog mesta ode Vučić.

Ipak, umesto kandidature, on najavljuje izlazak iz redova naprednjaka ali nije jasno na koji način će to učiniti.

Čini se da je zakazivanje mitinga SNS za petak 26 maj prelilo čašu. Šormaz je na svom Tviteru naveo da treba otkazati miting.

„Žrtve nasilja ne zaslužuju podeljenu Srbiju. Ovo je rezultat rada predsednika Aleksandra Vučića, narod ne želi rečnik nasilja i mržnje koji je stvorio ambijent u kome deca, žene… nevini gube živote. Otkažite miting 26. maja, neće spasiti Vašu ličnu vlast, a možete nešto dobro učiniti“, poručio je on.

Na pitanje kako je od kandidature za predsednika SNS došao do izlaznih vrata i kako će praktično izaći iz SNS, da li će to saopštiti usmeno ili pismeno na izbornoj skupštini SNS u subotu u Kragujevcu ili na neki drugi način, odgovara pitanjem da li se vidi da uopšte postoji neka procedura za kandidovanje na skupštini.

– Znate li šta su tačke dnevnog reda?! Da li se Vučić povlači? Kako se to bira i ko na skupštini koja će se desiti za par dana?! Nema transparentnosti – pita se Šormaz.

Ipak pretpostavlja, da će „na skupštini Vučić podneti ostavku, predložiti kolektivno rukovodstvo koje će biti izabrano kao privremeno, održaće „hrabar, nezavistan, suveren“ govor…. i razlaz“.

Upitan da li će neko poći njegovim putem i koji su njegovi dalji koraci, kaže da zaista ne zna šta drugi rade.

– Moji potezi su vidljivi i ostaće vidljivi – ukazuje on.

Na ponovno pitanje kako će izaći iz stranke, kaže da je to pitanje za njih.

– Valjda je jasno da se ja ne vidim u ovakvom SNS. Za njih jeste pitanje. Zašto me ne izbace?! Ja znam zašto, Vučić ne želi da mu budem opozicija – zaključuje Šormaz.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari