Šormaz za TV N1: Potrebna je ostavka cele Vlade, a ne samo jednog ministra 1Dragan Sormaz foto FoNet-Milica-Vuckovic

Član Glavnog odbora SNS Dragan Šormaz izjavio je za N1 da je cela Vlada Srbije trebalo da podnese ostavku posle ubistava u školi „Vladdislav Ribnikar“ na Vračaru i u selima kod Mladenovca i Smedereva, a ne samo ministar prosvete Branko Ružić.

Na pitanje da li je ostavka Branka Ružića bila očekivana, Šormaz je u emisiji N1 Studio Live rekao da ju je on – očekivao.

„Pošto ga poznajem, ja sam je očekivao. Sad da li je zakasnila, verovatno je imao konsultacije u svojoj partiji, pa je sačekao“, kazao je Šormaz.

Prema njegovim rečima, postoji objektivna odgovornost, jer je ovo bio veliki šok za naše društvo.

„Ja sam mišljenja da je cela Vlada trebalo da podnese ostavku, a ne samo Ružić“, naglasio je.

Kad je reč o tome zašto predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije otišao ispred škole da zapali sveću ubijenoj deci, Šormaz je rekao da to treba njega pitati.

Nedavno je bio održan sastanak u SNS, na kojem je, kako su preneli mediji, Vučić govorio o tri moguća scenarija- raspuštanje Vlade, ostavka predsednika, ili i jedno i drugo. Šormaz kaže da nije bio na tom sastanku.

Na pitanje koje su „opcije u igri“, kaže: „Ne znam šta će Vučić reći, on procenjuje na osnovu inputa ili nečega što vodi ka tome“.

Ali i dodaje da – „ovo nije trenutak da ostanemo bez Vlade i predsenika“.

„Ali je vreme da pogledamo sebe u oči, i da pogledamo šta su činjenice. A činjenica je da evrointegracije stoje, da nismo društvo tih vrednosti. Desila su se dva monstruozna zločina, ali da kažemo šta se još desava – 16 žena je ubijeno u porodičnom nasilju ove godine, noćas je 90 slučajeva prijava bilo, kao reakcija na ove događaje…“, naveo je Šormaz.

Prema njegovim rečima, „naš ambijent ne valja“.

„Previše je vraćanja u 1990-te, previše je vraćanja u prošlost“, rekao je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari