"Ana Brnabić nova gradonačelnica?": Dragana Rakić za Danas nakon konstitutivne sednice kaže da je primetan strah Aleksandra Vučića (VIDEO) 1foto: Vojin Radovanović/Danas

Narodna poslanica Demokratske stranke (Srbija protiv nasilja) Dragana Rakić kaže za Danas da je danas u sali Skupštine grada Beograda kako bi podržala kolege iz Srbije protiv nasilja u borbi za poštovanje izborne volje građana.

„Ovo drugo odlaganje konstitutivne sednice Skupštine grada Beograda je još jedan u nizu da itekako izveštaji ODIHR-a i Fridom hausa i Rezolucija Evropskog parlamenta imaju uticaj domaću političku scenu, odnosno politički život u Srbiji. Primetan je strah i neodlučnost šta će odlučiti Aleksandar Vučić, čovek koji se za sve pita, i njegovi najbliži saradnici, što je svakako Ana Brnabić, za koju se spekuliše da bi mogla da bude nova gradonačelnica“, navodi Rakić.

Ova narodna poslanica kaže da u Srbiji danas su sve opcije moguće i da sve odluke donosi Vučić na osnovu istraživanja javnog mnjenja i saveta PR kabineta, te da će on sve učiniti kako bi što duže bio na vlasti. „Na nama je da povećavamo pritisak, i građani koji  ne prihvataju da žive u državi koja počiva na krađi izbora. Ne odustajemo od vere da Srbija zaslužuje bolju vlast i uređen i normalan život“, kaže ona.

Nema informacija kada bi moglo da se nastavi konstituisanje republičke Skupštine, kaže Rakić.

Narodna poslanica poručuje da režim spinuje izveštaj ODIHR-a o izborima 17. decembra, te da obmanjuje građane. „Apsolutno je sve suprotno od onoga što Ana Brnabić govori o izveštaju ODIHR-a, istina je da je ODIHR potvrdio ono što građani znaju, što su potvrdili domaći i međunarodni posmatrači, da su izbori pokradeni, da izbori mora biti ponovljeni“, navela je ona.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari