Vladimir Obradović za Danas posle sednice: Ponižavanje SNS i SPS kako bi se pokazalo da u ime njih odlučuje Vučić (VIDEO) 1foto: Vojin Radovanović/Danas

Odbornik u Skupštini grada Beograda Vladimir Obradović rekao je da SNS i SPS ponižavaju svoje odbornike i građane Beograda, te da ne očekuje da će većina u glavnom gradu biti formirana.

„Pokazuje se da je centar moći na drugom mestu, a ne u Skupštini grada gde bi trebalo da bude“, naveo je on.

Obradović dodaje da vlast skreće pažnju sa činjenice da su izbore izgubili pričom da ne žele da formiraju vlast u Beogradu, iako to mogu, zbog pitanja legitimiteta.

„Nemaju za većinu, da li će kupiti dva odbornika to je druga stvar, ali tako ne može da se legitimno formira vlast. Oni su nakon prošlih izbora, kada su ponovljeni, imali tanku većinu, pa im je prišao jedan odbornik NADA. Sada nemaju većinu“, navodi Obradović.

Očekuje u nedelju sednicu od pet minuta, odnosno ponavljanje onoga što se danas desilo.

Ovaj odbornik kaže i da ne zna šta bi Aleksandar Vučić imao formalno da odlučuje u vezi sa beogradskom vlašću, jer, podvlači, niti je bio na listi, niti je odbornik.

„Kao predsednik Republike ne bi smeo da se menja u izbor lokalnih samouprava. Ova dva dana služe kako bi se ponizili odbornici SNS i SPS u gradu Beogradu i kako bi se pokazalo da samo jedan čovek donosi odluke u ime njih“, navodi.

On kaže i da vlast spinuje izveštaj ODIHR-a, isto kako spinuje pitanje većine u glavnom gradu, kako ne bi priznali da su „na prošlim izborima krali“.

„To lepo piše i u ODIHR-ovom izveštaju. Ne znam zašto im je to tako teško da priznaju“, kaže.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari