DS će podneti prijavu protiv Ružića 1Foto: Fonet/Nenad Djordjevic

Izvršni odbor Demokratske stranke podneće krivičnu prijavu protiv ministra
Branka Ružića jer je prilikom formiranja privremenog organa u opštini Pećinci prekršio član 86 zakona o lokalnoj samoupravi.

Ovaj član nalaže da se prilikom formiranja privremenog organa vodi računa o političkom sastavu raspuštene skupštine, saopštila je danas ova stranka.

Svih pet članova privremenog organa u Pećincima su iz redova Srpske napredne stranke, dok nema nijednog predstavnika opozicije. DS u Pećincima ima pet odbornika, a lokalna grupa građana tri.

“Očigledno je reč o najgrubljem kršenju Zakona koje ima za cilj da unapred pripremi teren za izborne zloupotrebe, kažu u DS. “Demokratska stranka ovakve niti bilo kakve druge zloupotrebe neće dopustiti i boriće se da se predsojeći lokalni izbori odvijaju u zakonskoj atmosferi, za razliku od Srpske napredne stranke i režimskih koalicionih partnera koji su svesni da mogu da osvoje glasove samo u atmosferi u kojoj se građani zastrašuju, a opoziciji uskraćuje bilo kakav prostor za promociju ideja i kontrolu predizbornih pripremnih radnji”.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.