DS nije dala saglasnost Paunoviću da izađe na lokalne izbore

Ostavite komentar


  1. Kao prvo predsednistvo nije ni nadlezno da Paunovicu da saglasnost, vec to moze Glavni odbor. Zasto on nije zalazan. Normalni clanovi glavnog odbora predlozite da Paunovic i ko jos bude smatrao da moze da se bori jer ima fer uslove, izadju na izbore! Ovako ce DS ostati bez jednog od najboljih kadrova!!! Postoji mogucnost da mu se u skladu sa statutom da saglasnost, samo sto nema ko to da procita…polukadar to ne kapira. Ako ostane i bez Paunovica posle svega sto se desavalao, za DS vise nema nade….zaLutali su…

    1. Zato Srbija i nema buducnost sto uvek se nadju oni koji misle samo za licnu korist. Nije dzabe ona poslovica samo sloga srbina spasava. Kod Srba je to normalno da i svoju mater bi prodali za saku dinara.

    1. Paunović je u vrhu DS-a jedina svetla tačka. Šteta što je izabran za predsednika stranke potpuno anemičan i bezličan lik.

      1. Nema nijedne demokratske stranke kod nas
        Sve su autokratske i autoritarne, nazalost cim ne mislis svonom glavom smetas

    2. Vi SNS ovi botovi ste se ubili bre više od ubeđivanja žutih da izađu na izbore.Da vas obavestim onog momenta kad ste doneli odluku o spuštanju cenzusa BOJKOT je pobedio.A sad svi fino da uživamo u smeću koje isplivava svski dan na površinu!!

  2. Pa nek izadju! Nemojte im zammerati i nemojmo se vise DELITI! Ajmo gradjani BOJKOT!!!

  3. Kada si u stranci, znaci da si odabrao stranu. Odluku da Paunovic izadje na izbore mogla je da donese samo DS u skladu sa mogucom stetom/koristi takve odluke. Obzirom da Paunovica nije interesovalo misljenje onih cijom zaslugom je tu gde jeste, ishod je jasan.

    1. Nisi u pravu. Prvo u svakoj stranci koja je demokratska, ne moze Beograd odlucivati da li da se u Paracinu izadje na izbore…sta Beograd zna o Paracinu?!i
      Ili tvrdis suprotno. Drugo Paunovica jeste interesovao stav stranke! Trece isti su uslovi bili 2014. god.(cak mnogo gori nego danas-„pola“ DS uhapseno)pa je Djilas izasao na izbore, kao i 2018. god. Dakle kada je njegova fotelja(koju je umislio da moze da osvoji)onda uslovi ne smetaju izlasku. Predsednicki 2017. god. isti uslovi, ali Vuk moze da izadje! Sada kada sigurno ne mogu da urade nista, i kada ce se priznati nezavisnost Kosova, sada bezanija i nema uslova za izbore!!! Nije za licemerje Djilasa i Vuka kriv Paunovic. A Lutovac…ozbiljno masi cilj svakim potezom…

      1. Nisu uslovi 2014. bili gori, nikada nisu bili gori nego danas. Ovakva medijska tortuta i mrak skoro da nije viđen ni za vreme Miloševića …

        1. Preko 100 clanova ds je bilo privedeno, i medijski je predstavljeno kao hapsenje kriminalaca. Skoro niko nije osudjen! To je bilo 2014. Nije bilo N1 televizije. Vucic nikome nije izasao na tv duel, a na tv-u je bio vise Ceda nego Djilas. I po tebi je danas gore nego 2014. Kako ??? A ’17. i ’18. si preskocio. Da da, tada je bilo mnogo bolje…besmisleno zasto opravdavate Vuka ili Djilasa, a ponizavate Paunovica, jer takvim ponasanjem se ne menja sistem, samo Vucic….

    2. Vidite, Bubuleja, upravo je to razlog zbog koje ove bolje demokratije imaju većinski okružni izborni sistem – tako se na koncu glasa za ljude, pa se i zna koji su ljudi po imenu i prezimenu stekli poverenje svojih komšija i svoje izborne baze.
      Iz toga nadalje proizilazi da su poslanici i gradonačelnici najbitniji faktori u svojim političkim strankama, a šefovi partija tek administrativni službenici…
      Naizgled mala stvar, ali čuda čini.

  4. Teško je razumeti neke ključne odluke i vlasti i opozicije. Najverovatnije objašnjenje je da se odluke i kod jednih i kod drugih donose u veoma uskom krugu više odanih nego sposobnih saradnika koji se izgleda daleko više trude da pogode šta vođa želi nego što se trude da svestrano sagledaju problem i odbrane svoj stav. Kada si vlast i raspolažeš svim dozvoljenim, a naročito nedozvoljenim sredstvima i resursima države, to nekako i prođe, kao bager kroz plot, ali kada si opozicija, nemaš nikakvu pomoć, moraš da se osloniš samo na pamet, a tu smo svi tanki, iako to niko neće priznati. Dakle, ako istinski želi da pobedi ovakvu nesposobnu vlast, opozicija mora da uradi dve ključne stvari. Prvo, najteže i skoro neizvodljivo, da izabere pametne, kredibilne, poštene i neukaljane predstavnike, vođene višim ciljevima, a ne sujetom. Drugo, teško ali daleko lakše od prvog, da takvo novo vođstvo privuče intelektualnu elitu, ali i masu intelektualaca koji se sada opravdano plaše torture vlasti ako se aktiviraju. Duboko verujem da ovaj naš narod ipak više ceni Teslu, Pupina, Jerotića i Đokovića nego rijaliti i skupštinske zvezde, lokalne šerife i siledžije, predvođene predsednikom samo tog dela Srbije jer se, svojim svakodnevnim agresivnim postupcima, on onog drugog, daleko većeg i pre svega pristojnog dela dobrovoljno odrekao.

    1. Lepa dva cilja al samo za čitati jer u sadašnjoj Srbiji oni su utopija.Intelektualac koji nevidi da u Srbiji pobedjuje i vlada stranka koja u prvim redovima i nema intelektualce i da ih priprost narod zbog toga i voli.Pa kao da ne vidite da se i predsednik prilagodjava većinskom delu Srbije koje i popije i voli da se pobije i po nekoliko puta ako treba i koristi recnik sa pijace i u tim uslovima okretati se intelektualcima posebno onima koji ne umeju sa priprostim i neobrazovanim je velika glupost.Treba raditi sve suprotno od vaših predloga.Mlad čovek iz manje sredine dobro obrazovan al da nije umišljen sa nekim postignućem u životu a da ume da priča sa komšijama takav treba Srbiji.Intelektualci budite savetnici prepustite politiku onima koji umeju sa narodom jeste teško ali to je jedini način da se vlada ovom zemljom.Imali ste šansu uništili ste ju pa budite bar pametni inače pitanje je koliko se inteligentni.

      1. Gospodo ja politicke dogadjaje u Australiji pratim vise od 30 godina I mogu vam reci da ovde za to vreme ni jedan INTELEKTUALAC nije sedeo u parlamentu ni kao deo vlasti ni kao do opozicije.

  5. Sreca je da je Paunovic shvatio da lokalni izbori nisu jednaki sa republickim. Niste vi zasluzili da imate takvog coveka u stranci. Pitanje da li ste i stranka, prebrojte se. Ostali su samo klimoglavci, i beskicmenjaci.

    1. Pa kada je vec tako pametan, sta ce mu stranka, neka izadje sam kao pametni individualac, pa ga glasajte.

  6. Ovo je odluka u rangu sa odlukom da se ide u koaliciju sa SPS-om svojevremeno. DS je odavno na nizbrdici a sad dodaju gas da se razbiju što žešće. Paunović će napustiti DS a taj DS će napustiti i svaki pošten čovek posle ovoga.

  7. Pa ako, ko ce koga ako nece svoj svoga. Ako je bojkot, onda je na svim nivoima i za sve.

  8. Šteta! Delovalo je da ima ko da povuče i pokrene DS ali izgleda da nema kiseonika.

  9. Sasi Paunovicu je lični interes na prvom mestu, zažmurice taj na sve ono što dolazi iz stranke.

  10. Paraćinac Paunović treba da izadje na lokalne izbore.

    Evo kako ja gledam na to:

    1. Paunovića su politički podigli Paraćinci, time što su ga birali. Nije njega birao šef DS-a. Prema tome, stoje obaveze prema gradjanima.
    Ako ne izadnje na izbore onda treba da ODMAH izadje iz politike, ako ima makar malo mudrosti. U protivnom sledi priča „prodao se Beogradu“.
    2. Da je bilo pameti u DS-u, na izbore lokalno treba da se izadje gde god je lokalna vlast SNS-a loša.
    Nažalost DS više nije stranka u kojoj stanuje kreativnost i mudrost. Proces raspadanja je i dalje u toku.
    3. Izbor Lutovca za šefa DS-a je DS-ova nesreća, jako ozbiljna. Lutovac će uskoro „leteti“ sa sadašnje pozicije, pošto nema rezultata. Ne vide se razlozi zašto bi se Paunović „družio“ sa njim,.

    Il se teraš il se vodiš u životu. Ne može i jedno i drugo.

  11. prisustvujemo političkom samoubistvu Paunovića jer čovek jednostavno ne razmišlja kako treba. Već sad možemo reći da će u odnosu na prethodne izbore igubiti jedan deo glasača koji nisu zadovoljni vlašću a da jedan deo glasača ide u bojkot i neće izaći iako su iz „slobodnog grada“. U takvim uslovima do pobede može samo ako mu vučić nadoknadi razliku do pobede.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.