DS optužuje SNS za incident 1Foto: Printscreen

Demokratska stranka (DS) optužila je danas Srpsku naprednu stranku da je sinoć u Šapcu pokušala da spreči skup političkih partija i organizacija, a da potom za nerede i nasilje okrivi opozicione političare.

Sledbenici Aleksandra Vučića su vređali, provocirali i pokušavali da zastraše učesnike tribine u Šabačkom pozorištu i okupljene građane koji su želeli da čuju čelnike budućeg Saveza za Srbiju, navodi u saopštenju DS i ocenjuje kako „samo zahvaljujući prisebnosti opozicionih prvaka i građana u Šapcu sinoć nije došlo do većih sukoba“.

Navodni napad pristalica opozicije na jednu ženu je, prema tvrdnjama DS, „po svim raspoloživim i proverenim činjenicama zapravo inscenirala režimska propagandna mašinerija“, po već više puta viđenom i ponovljenom obrascu medijskih manipulacija i podmetanja.

U DS navode kako su se stranačkom odboru u Šapcu „javljali građani koji su, navodno povređenu ženu, opisali kao aktivistkinju Srpske napredne stranke iz Vladimiraca i vatrenu sledbenicu Aleksandra Vučića“.

U saopštenju se navodi kako „postoje i brojne fotografije putem kojih ona pokazuje svoju bliskost sa čelnicima SNS-a, među kojima je posebno ponosna na onu sa rođenim bratom predsednika Srbije Andrejem Vučićem“.

Ističući kako „navodna žrtva nasilja nije slučajna prolaznica koja se zatekla na licu mesta, već pristalica režima“ iz Vladimiraca, DS u saopštenju ocenjuje da je ona pred Šabačko pozorište došla „po nalogu svoje stranke i sa jasno određenim zadatkom“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari