DSS: Da se zatvori Promenada dok ne dobije dozvolu 1Foto:Beta

Demokratska stranka Srbije (DSS) zatražila je danas od gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića da odmah, preko inspekcijskih organa, pokrene proceduru zatvaranja tržnog centra Promenada do konačnog završetka svih radova na zakonski propisan način i dobijanja upotrebne dozvole za ovaj objekat.

DSS je naveo da je „posle samo par meseci rada i već nekoliko uzbuna, noćas izbio požar na krovu Promenade koji je prošao bez povređenih“.

„Nažalost, i ovaj incident je potvrdio našu veliku zabrinutost nad činjenicom da je objekat u kojem se okupljaju, borave i rade hiljade Novosađana, nije adekvatno završen, da nema propisanu atestnu dokumentaciju i da nije prošao tehnički pregled na osnovu kojeg se, između ostalog, i izdaje upotrebna dozvola“, naveo je DSS.

Ta stranka je navela da je gradonačelnik izabran da vodi „računa i brine o javnom interesu i dobrobiti građana Novog Sada, a ne o profitu privatnih kompanija“.

„Posle teških tragedija sa smrtnim ishodima koje su zadesile Novi Sad ne sme se dozvoliti da iko više strada u požarima u javnim prostorima. Sva odgovornost za nečinjenje pada na gradonačelnika koji je dozvolio upotrebu objekta za koji nije izdata upotrebna dozvola“, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari