DS: Novim nametima po leđima građana 1Foto: Wikipedia

Uprkos obećanjima o „ekonomskom blagostanju“ i „zlatnom dobu“ vlastodržaca iz Srpske napredne stranke, svedoci smo skoro svakodnevnih poskupljenja i udara na i onako nizak standard naših građana, ističe Demokratska stranka u saopštenju.

Kao primer navodi uvođenje novog „Pravilnika o registraciji“ i najavljeno višestruko poskupljenje tehničkog pregleda motornih vozila.
„Ne dovodeći u pitanje dobru nameru vlasti da rigoroznijom kontrolom uvede red u ovu oblast, ne možemo da se ne zapitamo ko je svojim činjenjem (ili nečinjenjem) doveo do toga da se našim putevima kreće ogroman broj vozila sa neizvršenim tehničim pregledom. Hoće li ministarstva unutrašnjih poslova i saobraćaja pokrenuti istragu i utvrditi ko je dozvolio registraciju motornih vozila sa neizvršenim tehničkim pregledom?

Čudno zvuči i da će jedan deo novca od plaćenog tehničkog pregleda biti uplaćivan Agenciji za bezbednost saobraćaja „za izgradnju informacionog sistema“ i postavlja se pitanje zašto bi građani Srbije, koji kroz plaćanje redovnog poreza finansiraju državnu administraciju morali ponovo to da rade“, navodi DS.
DS dodaje da ukoliko vlast već želi da poboljša rad institucija, možda bi bilo dobro da, za početak, otpuste na stotine nekvalitetnih partijskih kadrova koje su zaposlili u proteklih šest godina, i na njihova mesta dovedu stručna lica iz tih oblasti, kako građani i građanke ne bi ponovo, po ko zna koji put, plaćali neznanje i nestručnu upravu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari