DSS: Tražimo da se provere navodi Tepić o divljoj gradnji 1Foto: Screenshot/Facebook/Marinika Tepić

Povereništvo Demokratske stranke Srbije (DSS) za Beograd je danas osudilo gradske vlasti zbog nereagovanja na divlju gradnje i korupciju u tom sektoru i upozorilo da će svi počinioci retroaktivno odgovarati za to.

Poverenik DSS Marko Sarić je u pisanoj izjavi najavio da će DSS ubrzo izneti 2pravni okvir“ koji će omogućiti da, kada dođe do promene vlasti, retroaktivno odgovaraju „svi počinioci krivičnih dela – od investitora do korumpiranih ljudi u upravi Grada.

„Tražimo da se provere navodi Marinike Tepić u vezi s divljom gradnjom, a mi ćemo ispitati svaku dozvolu, svako rešenje o ozakonjenju i biće nulte tolerancije za ovakvu očiglednu kaubojštinu i kriminal. Neka i oni koji kupuju takve nelegalne objekte znaju da će te nekretnine biti srušene“, naglasio je Sarić.

On je podsetio da su ostavku Nemanje Stajića, gradskog sekretara za ozakonjenje objekata, nedavno zatražili Društvo za ulepšavanje Vračara, Udruženje Topolska i Društvo za uređenje i ulepšavanje Krunskog venca.

„Apsolutno podržavamo zahtev za smenu Stajića“, istakao je Sarić i kao primer naveo to što su u Jadranskoj ulici bespravno ozakonjena tri sprata objekta koji tako sada ima osam spratova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari