Dubravka Stojanović: Ivica Dačić je sve pobrkao

Petog oktobra su se poklopili interesi demonstranata sa interesima organa prisile, jer su i jedni i drugi u Slobodanu Miloševiću i njegovom režimu videli opasnost, objašnjava sagovornica Danasa
O Dačićevom poređenju pokušaja vojnog puča u Turskoj sa petooktobarskom revolucijom u Srbiji

Ostavite komentar


  1. "…opskurnog vojnog puča u Turskoj protiv predsednika koji je osvojio vlast uverljivom većinom…"….O, jeste. I Bašar al Asad i Gadafi, i Sadam Husein su osvajali vlast "uverljivom većinom", pa gde su sad. Erdogan je demokratska pošast.koju "liberali" drže kao ikebanu.

  2. Naravno da je pobrkao loncice. 5. oktobar je bio puc protiv njegovog sefa Milosevica koji je izgubio Kosovo i ostavio ostatku Srbije 30 milijardi $ ratne stete dok u Turskoj imamo samo borbe frakcija za vise vlasti. I jos nesto, SPS se vratio na vlast posle ubistva Djindjica tako sto su podrzali manjinsku vladu Kostunice 2004.

  3. Sali je,,slučajno existoričar PeđaMarković ,,pridružen,, da ,,piše ,,novijuistoriju,,Sps,Onako,,domaćinski,,pa i,,Bizmisovski,s tendencijom na,,patriJotski.,,SREĆOM,, SMO DOGURALI DO,,POŠTO KILO,,ISTORIJE,,

  4. Da je pravde i poštenja kofermen, bananamen i ostale mućkemen, imenovani bi od tog famoznog 5.oktobra bio još uvek u bukagijama zbog glasnogovorništva i potpirivanje rata iz koga mnogo Srba se nisu živi vratili.

  5. Građani su izašli na ulice 5. oktobra 2000. zato što Milošević nije hteo da prizna rezultate izbora na kojima je izgubio. Kako se može govoriti o puču kada je 5.oktobra samo potvrđena izborna volja građana? To je bilo rušenje nelegitimne vlasti. Da je vlast bila legitimna, ne bi vojska i policija pustili Miloševića niz vodu tog dana.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.