Dveri na Krimu: Insistirali smo na temi Kosova 1Foto: Dveri

U okviru 4. Međunarodnog ekonomskog foruma, koji se danas završava na Krimu, srpska delegacija susrela se sa najvišim predstavnicima ruskog državnog rukovodstva i nizom uglednih evropskih parlamentaraca, saopštila je informativna služba Dveri.

U svim razgovorima potvrđeno je da ekonomija i biznis ne treba da budu ograničeni političkim pritiscima i sankcijama, kao i da treba naći način za prevazilaženje krize u odnosima između EU i Rusije. Narodni poslanici Dveri, Boško Obradović i Ivan Kostić, zajedno sa Draganom Trifković, članom Organizacionog odbora 4. Međunarodnog ekonomskog foruma na Jalti, susreli su se sa zvaničnicima Rusije, Bugarskem, Češke i Francuske.

„Interes svih nas Evropljana u Evropi jeste saradnja sa Rusijom, a ne konflikt. Sukob sa Rusijom je američki, a ne evropski interes.Rusija je sastavni deo Evrope i građani EU i Rusije podjednako trpe štetu zbog nepotrebnih međusobnih sankcija“, izjavio je Obradović.

Ovaj značajni Forum okupio je više od 3000 ljudi iz 70 država sveta i mogu samo da izrazim svoje zadovoljstvo što je ovde bila i delegacija Srbije koju su predstavljali narodni poslanici Dveri.

„U svim susretima i razgovorima insistirali smo na temi Kosova i Metohije, a otvorene su i razne druge političke i ekonomske teme. Ono što raduje jeste da imamo istomišljenike širom Evrope koji ne žele da Evropa bude američki protektorat, već da se vrati ideji francuskog generala De Gola o Evropi nacija i slobode?, zaključio je Obradović, prenosi Informativna služba Dveri.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

6 reagovanja na “Dveri na Krimu: Insistirali smo na temi Kosova”

  1. insistirali ste vi na licnoj promociji . zna narod kome da veruje i da mi na rusiju mozemo da se oslonimo i bez vas , sto u ostalom potvrdjuje i dogovor ministarstava o zajednickoj vojnoj vezbi

  2. Zasto ste insistirali na temi Kosovo i Metohija, apsolutno niste trebali.Znamo mi jako dobro kako Boskic reaguje kad nije po njegovom i ako se neko ne slaze sa njegovim misljenje.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.