Dveri od Skupštine Srbije traže zabranu Prajda na 100 godina i da državni praznik bude Dan porodice 1Foto: EPA/ KOČA SULEJMANOVIĆ (Arhiva)

Pokret Dveri zatražio je danas od Skupštine Srbije da usvoji njihovu deklaracije o zakonskoj zabrani propagande homoseksualizma i transrodnosti među maloletnim licima.

U toj deklaraciji, koja je predata predsedniku parlamenta, traži se i zabrana održavanje „gej parada“ u Srbiji u narednih 100 godina, što treba potvrditi na narodnom referendumu, saopštile su Dveri.

Poslanici Dveri Boška Obradović i Ivan Kostić su na konferenciji za novinare u parlamentu Srbije, predstavili tu deklaraciju kojom se traži određivanje novog praznika – „Dan porodice“, koji bi bio državni praznik i neradan dan.

Dveri tom deklaracijom zahtevaju i zabranu propagande netradicionalnih seksualnih odnosa među maloletnicima, u medijima na internetu, društvenim mrežama i javnom prostoru.

Traže i zabranu propagandu homoseksualizma „u cilju formiranja netradicionalnih seksualnih stavova među maloletnicima“, navodi se u saopštenju.

Uz zabranu propagande privlačnosti netradicionalnih seksualnih odnosa radi očuvanja zdravlja i razvoja maloletnih lica, Dveri traže i da se zakonom uspostavi pravni ambijent koji garantuje očuvanje i zaštitu biološkog pola i identiteta deteta.

Traže i da se zakonom predvidi kažnjavanje pravnih i fizičkih lica koja javno promovišu netradicionalne seksualne odnose i promenu pola kod maloletnika.

Obradović: Pismo Makrona i Šolca nediplomatsko i nekorektno

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović ocenio je danas da je pismo predsednika Francuske Emanuela Makrona i nemačkog kancelara Olafa Šolca upućeno predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću „nediplomatsko, nekorektno, pokušaj javne ucene i pritisaka na državu Srbiju, što je neprihvatljivo“.

„Ovo je jedan od možda najvažnijih trenutaka u savremenoj političkoj istoriji Srbije, da vidimo kako funkcioniše tajna diplomatija Evropske unije (EU) javno“, rekao je Obradović novinarima u Skupštini Srbije.

Prema njegovim rečima, „oni od države Srbije očekuju kapitulaciju, priznanje lažne države Kosovo i javno, putem pisma, pozivaju predsednika Srbije da prihvati takve teške odluke i primi njihove emisare koji samo treba da mu donesu papir na koji on treba da stavi potpis na priznanje lažne države Kosovo“.

„Aleksandar Vučić i čitava država Srbija nalaze se na prekretnici – hoćemo li mi biti kolonija EU koja nikada neće biti primljena u EU, već će služiti kao deponija i zemlja za izrabljivanje i krađu naših prirodnih i privrednih bogatstava i subvencionisanje njihovih firmi, gde će naše građanstvo da radi kao jeftina radna snaga ili ćemo da budemo suverena i nezavisna država koja će da odbije sve ove ultimatume, koja će da im se zahvali na ovom besmislenom putu u EU, koji traje više od 20 godina, i koja će da se okrene nekim drugim geopolitičkim alternativama“, rekao je Obradović.

Dodao je i da je premijerka Srbije u tehničkom mandatu Ana Brnabić danas trebalo da bude u Domu Narodne skupštine i da predstavi novu Vladu čiji je mandatar, jer je to prioritet posle pet meseci od završenih izbora, a ne da ide prvi put na Kosovo i Metohiju posle pet godina vlasti.

„Umesto da pristupi onome što je dobijeno kao mandat, a to je sastav nove Vlade, da mi hitno imamo izbor nove Vlade ovde u Skupštini Srbije, jer je prošlo pet meseci od izbora, mi imamo ovo glumatanje Ane Brnabić koja se sada u tehničkom mandatu setila posle pet godina da poseti Kosovo i Metohiju.To je skandalozno i sramotno“, ocenio je Obradović.

On je istakao da je to „sprdnja sa institucijama države Srbije i ponižavanje i Narodne skupštine i Vlade Srbije“.

Obradović je rekao da je „skandalozno i to što je, očito iznova, napravljen nekakav reciprocitet pa su takozvani ministri u separatističkoj vlasti u Prištini primljeni da mogu da posete Preševo, Bujanovac i Medveđu“ i pitao ko je dozvolio njihovu posetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari