RTSFoto: Miroslav Dragojević

Pokret Dveri saopštio je danas da je još 2013. godine, tadašnji prvi potpredsednik Vlade Srbije, a danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić, izjavio da će pretplata za RTS biti ukinuta, što je ocenjeno kao još „jedno u nizu lažnih obećanja“, jer je u međuvremenu pretplata za javni medijski servis nekoliko puta povećavana, a najavljuje se njeno novo povećanje.

Dveri navode da je 2013. godine Vučić „doslovce rekao“: „TV pretplata, kao što sam i obećao, biće ukinuta, jer ja ne pripadam onom tipu ljudi koji je 12 godina obmanjivao građane Srbije i bavio se marketinškim trikovima“, dodajući da je to „obaveza od koje nećemo odustati“.

„Naravno, ovo se ispostavilo kao još jedno u nizu lažnih obećanja Aleksandra Vučića kojima svakodnevno obmanjuje građane Srbije. Jer od tada, pa do danas TV pretplata za Radio televiziju Srbije je samo konstantno uvećavana, počev od 150, pa preko 220 do današnjih 255 dinara, dok će od 1. januara 2021. godine ona iznositi 299 dinara. Dakle, ona ne da nije ukinuta već će biti uvećana za 100 odsto“, navodi se u saopštenju Dveri.

Dveri navode da bi „najnormalnija stvar bila da se za javni medijski servis svih građana plaća TV pretplata da je u Srbiji na snazi sistem u kome institucije funkcionišu“.

„Ali RTS nije to, već je produžena medijska mašinerija Aleksandra Vučića. Na RTS-u isključivo gostuju predstavnici vlasti ili Aleksandar Vučić i to uvek sam, dok svi koji drugačije misle od aktuelnog režima nemaju prostor da iskažu svoje stavove ili ga imaju u vremenu od nekoliko sekundi mesečno“, navodi se u saopštenju.

Dveri su javno postavile pitanje „zašto bi partijski javni servis plaćali svi građani Srbije“?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari