Dveri uverene da će građani kazniti Vučićevu "parizer kampanju" na izborima 1Foto: print screen Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je posle kampanje Dveri za smanjenje trgovinskih marži na deset odsto za osnovne prehrambene proizvode, otpočeo predizbornu „parizer-kampanju“, pa najavio pojeftinjenje 20 ionako najjeftinijih proizvoda, od kojih su prehrambene najlošijeg kvaliteta, izjavila je danas poslanica pokreta Dveri Tamara Milenković Kerković.

Milenković Kerković, koja je i potpredsednica Dveri, je ocenila da je „počela akcija koja će trajati do izbora“, kao i da će zbog takvog odnosa prema građanima vlast „biti kažnjena na izborima brže, jače i bolje nego što i sanja u ovom trenutku“.

„Očito mu je preseo čuveni niški burek koji mesečno porodicu košta polovinu iznosa mesečne potrošačke korpe. Takođe, čuo je i objašnjenje parlamentarne grupe Dveri – Patriotski blok da će stvarno povećanje penzija od 5.5 odsto za gotovo milion penzionera čije su penzije niže od prosečnih 37.798 dinara, biti od 550 do 2.080 dinara, pa je i penzionerima obećao linearnu pomoć od 20.000 dinara“, rekla je Milenković Kerković.

Ona je ocenila da je Vučić, „očigledno suočen sa ekonomsko-socijalnim kolapsom izazvanim inflacijom i poskupljenjem osnovnih prehrambenih proizvoda koje ide i do 70 odsto“, brže-bolje „izveo još jedan performans pokušavajući da ublaži katastrofalne posledice svoje ekonomske politike“.

„Očigledno je ekonomsko-socijalna kampanja Dveri i kompetentna argumentacija u javnosti dovela do nužnosti reakcije režima. Gledao je Vučić u parizer, i obećavao ga po jeftinijoj ceni gladnim građanima Srbije, posebno penzionerima. Daće im i po 20.000 dinara, samo ako opet glasaju za njega. Zato će podići akcize za osam odsto na sve što se može u još jednoj akciji otimanja od građana Srbije po modelu ‘dam ti dinar, uzmem dva'“, kazala je Milenković Kerković.

Istakla je da „zaposleni u Srbiji više nemaju ni za prosečan doručak od 200 dinara, a još manje da se prehrane sa 280 dinara dnevno, koliko predviđa potrošačka korpa“.

„Dveri traže smanjenje trgovinske marže na deset odsto za osnovne prehrambene proizvode i pravednu distribuciju narodnog novca – da ekstraprofit mora biti vraćen narodu“, rekla je ona.

Uvođenje poreza na luksuz i poreza na ekstraprofit su način da se teret funkcionisanja države raspodeli i na one koji kupuju za keš stanove u Beogradu na vodi, zarađuju ogroman novac od rijaliti programa, kao i na banke i trgovinske lance čiji su ekstraprofiti ogromni. Sa druge strane, vlast bukvalno podržava derikože sopstvenog naroda, dok narodu dodeljuje mrvice, dodala je Milenković Kerković.

Ocenila je da je „sva ova parizer-predizborna kampanja samo dokaz da vlast više nema nikakvu ideju kako da podigne kvalitet života, već radi upravo suprotno – pokušava da ponizi građane Srbije“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari