Edin Đerlek: Opštine poput Tutina zahtevaju naročitu pažnju kako bi se postigao ravnomerniji razvoj 1foto: SPP

Opštine poput Tutina zahtevaju naročitu pažnju svih relevantnih instanci i Vlade Srbije i znatno veće investicije, kako bi se postigao ravnomerniji razvoj i bolji životni uslovi, izjavio je danas ministar zadužen za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek u Tutinu.

Đerlek je sa predsednikom opštine Tuitin Salihom Hotom razgovarao o mogućnostima podrške i sufinansiranju projekata od najveće važnosti za građane, saopšteno je iz njegovog kabineta.

„Moramo da uložimo mnogo veće napore, kako bismo rešili ogromne izazove sa kojima se građani Tutina svakodnevno suočavaju, od problema vodosnabdevanja, do loše saobraćajne i komunalne infrastrukture, pa sve do obezbeđivanja povoljnog ambijenta, kako bismo sprečili dalji odliv ljudi

koji predstavljaju ono najvrednije što ova opština poseduje i glavni pokretač razvoja“, ocenio je Đerlek.

On je podsetio na završetak puta Novi Pazar – Tutin, na čiju se rekonstrukciju čekalo više od 40 godina, naglasivši da je izgradnja saobraćajne infrastrukture preduslov za dolazak investicija u ove krajeve.

Đerlek obavestio je predsednika opštine da je u toku priprema Programa za podsticanje regionalnog rasta i lokalnog razvoja, nakon čega će biti raspisan Javni poziv za sufinansiranje projekata i pozvao predstavnike opštine Tutin da pošalju svoje predloge.

On je naglasio da će u procesu izbora projekata, posebna pažnja biti usmerena na nerazvijene opštine poput Tutina, nabedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari