Esad Džudžo počeo da prikuplja potpise za kandidaturu za BNV 1Foto: CBS

Predsednik Bošnjačkog demokratskog saveza Sandžaka (BDSS) i bivši predsednik Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV), Esad Džudžo, danas je u Tutinu počeo da prikuplja potpise za svoju listu na izborima za BNV.

Lista će se zvati „Bošnjačka lista – Esad Džudžo“ i imaće 19 kandidata. Slogani liste su „Garant rezultata“ i „Jer me se tiče“.

-Glavni motiv učestvovanja na izborima za BNV je deblokada zaustavljenog procesa ostvarivanja prava bošnjačke nacionalne zajednice – rekao je za Danas Džudžo.

Kada je najavio kandidaturu rekao je da se „kandiduje ostvarenim rezultatima, kao što su ozakonjenje nacionalnih simbola i praznika Bošnjaka, uvođenje bosanskog jezika u obrazovni sistem Srbije i uspostavljanje celokupne nastave na bosanskom jeziku“

Bio je predsednik aktuelnog saziva BNV, nešto više od pola godine. Sa te funkcije, 2019. godine, smenila ga je njegova lista „Samoopredeljenje“ i umesto njega imenovala Jasminu Curić,

Krajem iste godine isključen je iz SDA Sandžaka. Odmah nakon toga obnovio je rad svoje partije, BDSS.

Svoje aktivnosti je usmerio i na Centar za bošnjačke studije (CBS), u kojem je i direktor.

Do sada su proglašene tri liste „Sandžačka demokratska partija – Husein Memić“, „Jedinstvo za slobodno Vijeće – Sranka pravde i pomirenja – dr Misala Pramenković“ i „Za bošnjačko jedinstvo – dr Sulejman Ugljanin“.

Na sve tri liste se nalazi 105 kandidata, koji konkurišu za 35 većničkih mesta. Za jedno mesto 3 kandidata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari