Fila: Zvezdanu Jovanoviću oreol patriote 1Neće da peva Titove pesme: Toma Fila (Foto: Medija centar)

Advokat Toma Fila izjavio je za Ekspres da bi od Zvezdana Jovanovića, koji je osuđen za ubistvo premijera Zorana Đinđića, tražio da prizna ubistvo iz političkih motiva, iz patriotizma, čime bi, kako je rekao, dobio „oreol patriote“.

Tražio bih da u tom slučaju Zvezdan Jovanović prizna da je pucao i ubio Đinđića zbog političkih motiva, da ga je smatrao izdajnikom jer je hteo najbolje borce na Kosovu, a i u ratovima u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini da izruči Haškom tribunalu, rekao je Fila.

Ubistvo bi dobilo jasnu politčku boju, Zvezdan Jovanović bio bi politčki krivac, objasnio je Fila i dodao da ubistvo premijera mora da ima politički predznak.

Ubedio bih Zvezdana Jovanovića. Ja bih mu rekao da prizna i da kaže da ga je ubio iz patriotizma, on bi dobio oreol patriote, rodoljuba, kao što je, recimo, ubistvo Ferdinanda, ono sa Principom, istakao je on.

Znam, dodao je Fila, pljuvali bi po meni i sad će, ali dosadili su i bogu i narodu, to ubistvo je bilo proizvod straha od Haškog tribunala. (kraj) sv/ivt 18:32

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari