Gajić: Nema borbe protiv mafije, to su obračuni protiv konkurencije 1Foto: FoNet/ Nenad Đorđević

Predsednik Pravnog saveta Narodne stranke, advokat Vladimir Gajić, izjavio je danas da u Srbiji nema institucionalne borbe protiv mafije i organizovanog kriminala, nego postoje „obračuni protiv konkurencije“.

„Pretpostavljam da je grupa Veljka Belivuka prešla granice do koje je vlast mogla da trpi. Prilično su komplikovane sve te njihove veze“, rekao je Gajić u intervjuu za portal Nova.rs.

Gajić je dodao da se čini da je došlo do ozbiljnih potresa unutar vladajuće stranke.

„Kada nekoga ko je iz vrha režimske strukture napadaju ’Kurir’ i ’Alo’, to je najbolji znak da se taj čovek sada tretira kao otpadnik. Srbija je defakto jednopartijska država, a u jednopartijskim državama jedini potresi koji mogu da zaljuljaju vlast jesu međusobni sukobi“, rekao je Gajić, a prenosi pres služba Narodne stranke.

Upitan o položaju njegovog branjenika, uzbunjivača iz „Krušika“ Aleksandra Obradovića i zašto još nije podignuta optužnica protiv njega, Gajić je odgovorio da je taj postupak „u stanju hibernacije“.

„Meni se čini da je vlast zažalila zbog tog postupka. Imam informacije da kriminalistička policija proverava poslovanje ’Krušika’. Moguće je i da režimu sada to odgovara zbog obračuna unutar SNS. Što se mene tiče, mi spokojno čekamo eventualno suđenje. Biće interesantno da šira javnost bude upoznata sa državnim kriminalom u vezi sa ’Krušikom’ i uopšte kada je u pitanju trgovina oružjem“, rekao je Gajić.

On je dodao da su „Krušik“, „Jovanjica“, afera „prisluškivanje“ i slučaj „navijači“ jedan predmet u krivično pravnom smislu.

„Izvor svakog kriminala je državna vlast. U to nemam nikakve sumnje“, rekao je Gajić.

Na pitanje ko su organizatori „Jovanjice“ i da li misli da tužilaštvo „ima kapaciteta“ da podigne optužnicu „Jovanjica 3“, Gajić je odgovorio da je vlasnik „Jovanjice“ i prvooptuženi za proizvodnju marihuane Predrag Koluvija „samo običan član grupe, a glavni šefovi su izvan postupka“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari