Gde su bili poslanici DS dok je trajala sednica Skupštine Srbije? 1Foto: print screen Iks Biljana Stojković

Poslanici DS, sa opozicione liste “Srbija protiv nasilja”, danas nisu prisustvovali konstitutivnoj sednici Narodne skupštine Srbije.

Odluka o neprisustvovanju je doneta na sednici Predsedništva stranke, a isto je odlučila i stranka Zajedno. Ostatak koalicije pojavio se na zasedanju.

Demokrate će u Skupštini imati osam poslanika, a odluku o tome da li će ući u paralment ili ne doneće nakon usvajanja rezolucije Evropskog parlamenta, rekla je zamenica predsednika DS Dragana Rakić.

Biljana Stojković, kopredsednica Zajedno na društvenoj mreži Iks napisala je gde je bio deo poslanika DS i Zajedno, među kojima su Srđan Milivojević, Dragana Rakić i Filip Tatalović.

“Umesto davanja legitimiteta pokradenom parlamentu, danas je jedino ispravno biti sa Dimitrijem, studentom uhapšenim na protestu. Slavimo prvi dan njegove slobode (iz kućnog pritvora), a za sudske i druge borbe zajedno se spremamo”, napisala je Stojković.

Danas je održana konstitutivna sednica Skupštine Srbije sa koje su poslanici opozicije izašli i u skupštinskom holu položili poslaničku zakletvu.

Sednica je trajala oko sat vremena, a opozicija je sve vreme stajala van svojih poslaničkih klupa, duvala u pištalje i držala transparente na kojiam je pisalo da su izbori pokradeni.

I poslanici vlasti su bili spremni, pa su i oni držali papire na kojima su bile tabele i grafikoni, a sa balkona je visio veliki tansparent „dosovske lopuže opet biste da pljačkate Srbiju, neće moći“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari