Gervala: Kosovo ispunjava sve uslove za punopravno članstvo u SE 1foto EPA-EFE/MARTIN DIVIŠEK

Ministarka spoljnih poslova Kosova Donika Gervala istakla je, povodom predstojeće sednice Parlamntarne skupštine Saveta Evrope, da Kosovo ispunjava sve uslove za punopravno članstvo u toj međunarodnoj organizaciji.

Gervala je na Fejsbuku navela da sa svojim zamenikom Krešnikom Ahmetijem i ambasadorom Ljuljzimom Hisenijem planira poslednje sastanke sa delegacijama i komitetima Saveta Evrope pre glasanja PSSE, prenosi Kosovo online.

„Parlamentarna skupština Saveta Evrope sutra, 16. aprila, sa dve trećine glasova svih prisutnih poslanika iz svih država članica, treba da glasa o preporuci Ministarskom savetu za članstvo Kosova u Savetu Evrope. Uspešno glasanje sutra popodne otvorilo bi put završnom koraku, odluci Ministarskog saveta, koji bi prvi put imao priliku da članstvo Kosova stavi na dnevni red 16. maja, kada Savet Evrope obeležava 75. godišnjicu“, ukazala je Gervala.

Kosovo je, ocenjuje, pripremljeno i ispunjava uslove za punopravno članstvo, što, kako dodaje, potvrđuje izveštaj Saveta Evrope, koji je 27. marta predstavila izvestilac za Kosovo Dora Bakojani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari