Glasanje u dijaspori: U 35 država 32.216 glasača, u četiri izbori već održani 1Foto: Pixabay/Uroburos

Za glasanje u inostranstvu Republička izborna komisja (RIK) odredila je 81 biračko mesto u 35 država, za koje se prijavilo ukupno 32.216 građana Srbije u dijaspori, a u četiri zemlje, zbog vremenskih razlika, glasalo se juče, od 7- 20 sati po lokalnom vremenu.

Za 250 poslanika novog saziva Skupštine Srbije juče su glsali državljani Srbije koji žive u Velikoj Britaniji, Portugaliji, Kanadi i SAD.

Rezultati glasanja u tim zemljama neće biti objavljivani do zatvaranja birališta u Srbiji.

U Sjedinjenim Državama glasalo se u Vašingtonu, Njujorku i Čikagu. Na biračkom spisku Ambasade u Vašingtonu bilo je 269 registrovanih birača, u Njujorku 330, a u Čikagu 539.

Državljani Srbije danas će glasati u Austriji, Belgiji, BiH, Bugarskoj, Danskoj, Italiji, na Kipru i Malti, u Libanu, Luksemburgu, Mađarskoj, Nemačkoj, Novom Zelandu, Norveškoj, Rumuniji, Rusiji, Severnoj Makedoniji, Slovačkoj, Sloveniji, Turskoj, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Finskoj, Francuskoj, Holandiji, Hrvatskoj, Centralnoafričkoj Republici, Crnoj Gori, Češkoj, Švajcarskoj, Švedskoj i Španiji.

U Srbiji se danas održavaju parlamentarni i pokrajinski izbori, kao i izbori za odbornike u Beogradu, Kragujevcu i još 63 mesta, a birališta su otvorena od 7 do 20 časova. Dešavanja iz minuta u minut pratite u Danasovom BLOGU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari