Goran Bogdanović: Ne bih bio iznenađen da je Beograd dao prećutnu saglasnost Prištini za članstvo u Savetu Evrope 1Foto: Miloš Đošić

“Ne bih bio iznenađen da je Beograd dao prećutnu saglasnost Prištini da neće da sabotira članstvo Kosova u Savetu Evrope, iako za to nemam potvrdu“, kaže za Danas Goran Bogdanović, bivši ministar za Kosovo i Metohiju u vladi Mirka Cvetkovića.

Bogdanović pojašnjava da sumnje postoje, jer je zvanični Beograd u proteklih deset godina jedno govorio, a drugo radio .

I nekadašnji bliski saradnik Olivera Ivanovića, Marko Jakšić napisao je na Tviteru da Priština ne bi podnosila zahtev za članstvo u Savetu Evrope da nema signal da Beograd to neće da sabotira. Jakšić priznaje da nekada može da razume one koji su „umorni od ljudi sa Кosova“.

„Ali…Prvo i ključno. Neiskrenost i patetika našeg vođe Aleksandra Vučića je smešna. Oni ne bi podnosili zahtev da nemaju signal posrednika da ‘naša’ strana to neće sabotirati,“ naveo je Jakšić u komentaru na društvenim mrežama i poručio -patite samo koje će formalno pravne aktivnosti Srbija preduzeti u Savetu Evrope da ospori ovaj zahtev.

Jakšić je dodao da on ne vidi da će Srbija preduzeti bilo kakve aktivnosti.

“Кukaće i trovaće preko Pinka, dok Кosovo postaje član. Vođa i Srbija imaju jedno i jedino moćno oružje da sabotira sve. A to je napuštanje institucija. Šta mislite zašto se to neće desiti? Zato što je gospodin obećao svojim Zapadnim prijateljima da neće biti nikakvih trzavica. Njima to znači, a i njemu. Čuva brata i sve kriminalne radnje. I ono četvrto. Prodaće vam svima priču čuvanja mira i zato – uskoro više neće biti КM, PR, PE… tablica, niti ćemo se previše ljutiti zato što je Кosovo član Saveta Evrope…. Potajno će gospodin navijati da postanu i članica NATO… A u međuvremenu će siktati sa TV-a i bacati prašinu u oči“, napisao je Jakšić na Tviteru.

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije danas je naveo da je dobio zvaničnu informaciju da je tzv. Kosovo podnelo zahtev za prijem u Savet Evrope. Rekao je da je time Priština pokazala da je brutalno prekršila i pogazila Vašingtonski sporazum, nakon desetogodišnjeg gaženja Briselskog sporazuma, kao i rezoluciju 1244.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari