Vučić o zahtevu Kosova za članstvo u Savetu Evrope: Srušen Vašingtonski sporazum 1Foto: Instagram/Budućnost Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas nakon što je otvorio Sajan automobila u Beogradu da je „pre pet minuta“ ministarska spoljnih poslova Kosova Donika Gervala-Švarc zvanično predala zahtev za članstvo Kosova u Savetu Evrope čijme je „srušila“ Vašingtonski sporazum.

Vučić je najavio da će u petak u 11 sati biti održana sednica Saveta za nacionalnu bezbednost. 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da za sada nema ništa od realizacije projekta „Jadar“ kojim je bilo planirano otvaranje rudnika litijuma kod Loznice.

„Svuda govorim isto, ne verujem da je Juratović rekao da imam različite priče“

Predsednik države Aleksandar Vučić negirao je danas da u najvažnijim političkim centrima govori različito, navodeći da „ne veruje da je tako nešto rekao njegov „veliki drug“ poslanik nemačkog Bundestaga i predsednik Odbora za Zapadni Balkan Josip Juratović.

„To je za mene gotovo nerovatno, ali možda zato kad dodjete na vlast – moć može udari u glavu pa se svašta desi ljudima“, rekao je Vučić, na otvaranju Sajma automobila u Beogradu.

On je pozvao sve da „analiziraju“ šta je govorio u Moskvi, Briselu, Americi i Kini, upitavši „u kom tom grad i televiziji sam ispričao nešto drugačije“.

„Problem je u tome što ti ljudi misle da imaju pravo da kreiraju politiku Srbije u skladu sa njihovim interesima. Ima takvih na političkoj sceni koji će samo da im klimaju glavom, za to vam ne treba predsednik kakav sam ja, izaberite poslušnika“, rekao je Vučić.

Juratović je za današnji NIN rekao da je Vučić „do sada lavirao“. „Imao je jednu priču u Briselu, drugu u Moskvi, treću u Beogradu, četvrtu u nekom srpskom selu, nama je to poznato godinama, ali to više neće moći funkcionirati“, rekao je Juratović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari