SSP odgovorio Aleksiću: Licemerno je napadati nas koji ne izlazimo na lažne izbore 1foto FoNet Ana Paunković

Potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Goran Petrović izjavio je da ta partija neće napadati i vređati one „koji su iz uverenja ili nekih lukrativnih razloga odlučili da izađu na beogradske izbore“ i da će sve što ima da kaže ostaviti za period posle 2. juna, a da će do tada odgovarati samo na direktne napade, saopštila je ta stranka.

Petrović je to rekao komentarišući izjavu predsednika Narodnog pokreta Srbija Miroslava Aleksića, koji je NIN-u rekao da je napravljena velika šteta odlukom dela koalicije „Srbija protiv nasilja“ da ne izađe na izbore u Beogradu.

„Izjava Miroslava Aleksića da su, kako je rekao, neke njegove opozicione kolege odlučile da ne učestvuju na izborima samo u Beogradu, a da učestvuju svuda po Srbiji i da je to neodgovorno licemerno i nekorektno, ali da neće sada da govori o tome je maksimalno neodgovorna, licemerna i nekorektna“, rekao je Petrović.

On je upitao šta bi tek Aleksić rekao „da je hteo da govori“.

„Nećemo pobediti Vučićev režim ako govorimo neistine kao i oni poput ove da opozicija koja ne učestvuje na ponovljenim i unapred pokradenim izborima u Beogradu učestvuje svuda u Srbiji. Ja sam iz Požarevca gde SSP ne učestvuje, kao što je to slučaj i u Nišu, Čačku, Užicu, Pančevu, Subotici, Vršcu, Vrbasu…“, naveo je Petrović.

Petrović je dodao da je u 16 opština i gradova SSP odlučila da izađe na izbore i da je to pravo koje imaju optinski odbori u stranci kakva je SSP.

„Licemerno je i nekorektno napadati nas koji smo odlučili da ne učestvujemo na lažnim izborima u Beogradu držeći reč koju smo dali, koji nismo prihvatili lažne razgovore o poboljšanju uslova, koji dokazujemo da su fantomi i dalje u biračkom spisku, koji ne smatramo normalnim kandidovanje za odbornike stranačkih aktivista koji su se nedavno ‘doselili’ u centar Beograda, kojima vlast na centralnim gradskim opštinama nije važnija od mogućnosti da se pobedi u celoj Srbiji, da smo licemerni i nekorektni“, poručio je Petrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari