Gostiljac: Očekujem i tvit da sam lično "likvidirao" Cvijana 1Foto: BETAPHOTO/ MILAN TIMOTIĆ

Svakako sam vrlo blizu odluke da sa ovim upoznam i Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal – poručuje za Danas predsednik Advokatske komore Srbije Viktor Gostiljac povodom naloga na Tviteru koji je objavio fotomontažu čitulje za pokojnog advokata Vladimira Cvijana, na kojoj on i predsednik Advokatske komore Beograda Jugoslav Tintor „potpisuju“ poruku „praštaj što smo ćutali“.

Gostiljac kaže da je objavljivanje takvih stvari tolika glupost da je on morao da reaguje, jer je video da se po društvenim mrežama ta lažna vest širi i da su mnogi ljudi bili sposobni da u nešto tako i poveruju.

– Kada sam shvatio da postoji određen deo javnosti koji je to uzeo zdravo za gotovo, onda smo morali da skrenemo pažnju pre svega na izvesni nalog na Tviteru „Nezavisna advokatska komora Srbije“. Mi naravno nemamo podatke ko je to i čiji je to nalog, koji iz dana u dan objavljuje falsifikate. Pre toga su objavili nekakav formular sa zaglavljem Advokatske komore Srbije, želeći da prikažu da kada dođe do napada na advokate, da se mi toliko ne borimo za rešavanje tog pitanja, nego samo popunimo neki formular. Nakon toga su objavili neki izvod iz nečega, gde piše da sam ja dao saglasnost za kremaciju Cvijana i takve stvari – navodi Gostiljac.

On ističe da ne može svakodnevno da demantuje takve gluposti, zbog čega je izdao jedno generalno saopštenje da upozori javnost da budu oprezni u vezi s informacijama koje se plasiraju na tom sajtu.

– Jedino što mogu da očekujem da će na tom istom nalogu sutra da se pojavi vest da sam i lično likvidirao Cvijana – naglašava Gostiljac.

Upitan da li je zbog toga planirao da taj nalog prijavi Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal, on odgovara da je, pošto to potiče iz advokatskih krugova, uvek izbegavao da ta pitanja rešava na bilo koji sudski način, jer ih negde smatra unutrašnjim.

Gostiljac: Očekujem i tvit da sam lično "likvidirao" Cvijana 2
Foto: Lažna čitulja

Međutim, prema Gostiljčevim rečima, s obzirom da ova stvar dobija druge dimenzije, jer se objavljuje na Tviteru, što jeste javni prostor i objektivno ruši ne samo njegov, već i ugled komore, vrlo je blizu da sa slučajem upozna tužilaštvo.

– Očekujem nastavak svega toga, a ja ne mogu sad svake nedelje da pišem saopštenja – navodi Gostiljac.

Predsednik AKS dodaje da on i advokatska javnost dobro znaju ko pravi te fotomontaže, ali da ne može da kaže ime jer za sada nema nikakvih dokaza.

Čelnik Advokatske komore Beograda Jugoslav Tintor odgovorio je na poziv našeg lista i rekao da je na sastanku, te da će se javiti kada se isti završi, ali do zaključenja ovog izdanja nije pozvao našu redakciju.

Podsetimo, na nalogu na Tviteru „Nezavisna advokatska komora Srbije“, u ponedeljak, 22. marta, objavljena je fotomontaža čitulje za pokojnog advokata Vladimira Cvijana, sa porukom „praštaj što smo ćutali“, ispod koje su „potpisani“ predsednik AKS Viktor Gostiljac i prvi čovek AKB Jugoslav Tintor. Njih dvojica su povodom te objave u utorak izdali zajedničko saopštenje.

Gostiljac: Očekujem i tvit da sam lično "likvidirao" Cvijana 3

Pre dve nedelje novinar Predrag Popović objavio je dokument o plaćenim troškovima za obdukciju tela Vladimira Cvijana i tada je javnost u Srbiji prvi put saznala da je ovaj bivši advokat, savetnik tri predsednika i poslanik SNS mrtav. Prema obdukcionom nalazu koji je početkom sedmice objavio provladin tabloid Srpski telegraf, Cvijan se 5. januara 2018. utopio u Dunavu.

Pojedini mediji tvrde da o tome ništa nisu znali njegova bivša supruga i maloletni sin. Advokat i bivši radikal Nemanja Šarović objavio je fotografiju mesta na groblju Lešće sa urnom, na kojoj piše samo Vladimir i godina rođenja i smrti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari