Gradonačelnik Subotice: „Gradimo jedinstvo našeg naroda sa obe strane Drine“ 1Foto: Grad Subotica

Povodom manifestacije „Dani Srpske u Srbiji”, koji se održava od 8. do 14. septembra, u deset gradova u Srbiji među kojima je i Subotica predstavljaju se kultura, umetnost, privreda i nauka Srpske, kao i potencijali za investicije i saradnju Republike Srpske i Srbije.

Gradonačelnik Subotice, Stevan Bakić, je podestio da na teritoriji grada deluje više izuzetno aktivnih zavičajnih udruženja koja mogu da doprinesu jačanju te saradnje.

„Svi ovi događaji predstavljaju politiku prijateljstva i bratske sloge između Republike Srpske i Srbije, kao i građenja jedinstva našeg naroda sa obe strane Drine“, naveo je Bakić, a prenosi Grad Subotica.

Dodao je da je Slobodna zona Subotica ponos ovog grada, i po bilansu poslovanja i po načinu na koji je organizovana.

Ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske, Zlatan Klokić, rekao je da je Slobodna zona Subotica, i kako je uspela da se izgradi, primer dobre prakse koji može da se primeni i u Republici Srpskoj.

„Nadam se da će u vremenu koje je pred nama i u Republici Srpskoj neke od jedinica lokalnih samouprava imati priliku da osnuje svoju poslovnu zonu po ugledu na Suboticu. Ovo jeste primer kako treba da razvijamo privredne aktivnosti, jer Srbija je za nas najznačajniji spoljno-trgovinski partner i očekujemo da ovakvi događaji još više doprinesu razvoju ekonomija s obe strane Drine“, poručio je Klokić.

Šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, Mlađen Cicović, je podsetio da se sa obeležavanjem „Dana Srpske u Srbiji“ počelo 2013. godine.

„Ove godine je pred Predstavništvom bila velika obaveza, jer Republika Srpska slavi 30. godišnjicu, a Predsedništvo Republike Srpske u Srbiji organizuje desetu, jubilarnu manifestaciju ’Dani Srpske u Srbiji’, u deset gradova širom Srbije, na kojima želi da na najbolji način predstavi šta je to danas Republika Srpska i šta je to što želi da bude u budućnosti“, rekao je Cicović.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari