Grafit „Stop nasilju” opasniji od plantaže marihuane Jovanjica: Reagovanje stranke Zajedno iz Kragujevca povodom privođenja profesorke Biljane Stojković 1Foto: Z. S. M.

 

Danas je grafit „Stop nasilju” opasniji od plantaža marihuane Jovanjice, opasniji i od rušenja Savamale, opasniji i od smrti pilota, Stanike Glogogorijević, rudara i od mnogih grafita koji promovišu nasilje i mržnju, navodi se u reagovanju Gradskog odbora stranke Zajedno iz Kragujevca povodom sinoćnjeg privođenja profesorke Biljane Stojković, kopresednice njihove stranke i aktivista Puškića i Markovića sinoć u Novom Sadu.

Po njihovim rečima „za sve ovo niko niko ne odgovara u državi Srbiji ali zato je jedan grafit kao poruka isped Narodne Skupštine, naterao organe bezbednosti da uhapse profesorku dr Biljanu Stojković i još aktivista stranke Zajedno koji žele da budu glasniji od umirujuće tišine koju proizvodi ova vlast”.

– Ovu buku razuma i buđenja prenećemo i na Kragujevac i ostatak Srbije, nasilje mora prestati i da se za slobodu izborimo ZAJEDNO, navode oni u svom reagovanju na noćašnje privođenje njihovih članova.

Kopredsednica stranke Zajedno Biljana Stojković privedena je sinoć zajedno sa Aleksandrom Puškićem i Srđanom Markovićem u policijsku stanicu u Ulici majke Jevrosime u Beogradu jer su učestvovala u akciji ispisivanja grafita „Stop nasilju”, na trotoaru, koju su prekinula službena lica ispred zgrade Narodne skupštine.

Nakon legitimisanja oni su odveženi u stanicu Majke Jevrosime.

Stranka Zajedno tražila je noćas hitno puštanje svoje kopresednice i ostalih članova.

Oni su u toku noći pušteni iz policije.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari