Haradinaj: Nikad protiv građana 1Foto: EPA-EFE VALDRIN XHEMAJ

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je danas posle usvajanja seta zakona o transformaciji Bezbednosnih snaga Kosova, da će vojska Kosova uvek biti za mir i vojska svih građana, na jugu i na severu, bez obzira na nacionalnost i da nikada neće biti upotrebljena protiv njih.

„To je vojska za mir, vojska kosovskih Albanaca, Srba, Turaka, Bošnjaka, Aškalija, Egipćana, Goranaca, svih koji žive na Kosovu. Istovremeno je i partner svih zemalja regiona i sveta“, rekao je Haradinaj novinarima, a prenosi prištinska Koha.

„To je vojska svih, uvek ćemo biti za mir“, napomenuo je Haradinaj, „nije to vojska koja će se okrenuti protiv svog naroda, kako na severu tako i na jugu, koji su u svojoj kući, u njihovom domu. Vojska Kosova se nikada neće koristiti protiv njih“, rekao je kosovski premijer.

Na pitanje da li je najavljeni dolazak predsednika Srbije Aleksandar Vučića u kopnenoj zoni bezbednosti provokacija, Haradinaj je ocenio da je srpska vojska dobila partnera u vojsci Kosova i izrazio uverenje uverenje da će u bliskoj budućnosti balkanski vojnici služiti zajedno.

Haradinaj je, navodeći ocenu američkog sekretara odbrane Džejmsa Matisa, rekao da BSK nemaju boljeg prijatelja od mira i da je neprijatelj mira najgori neprijatelj BSK.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari