Hiseni: Kurti sateran uz zid i priznao da će osnovati ZSO 1Skender Hiseni Foto: EPA/Soeren Stache

Bivši ministar spoljnih poslova Kosova Skender Hiseni rekao je da je konačno izašlo na videlo da je premijer Kosova Aljbin Kurti prihvatio da formira Zajednicu srpskih opština.

On je to napisao na Fejsbuku, komentarišući to što je Kurti potvrdio da u evropskom planu postoji član koji se tiče ZSO i obaveze da se primene svi potpisani sporazumi između Beograda i Prištine.

„Konačno istina: Aljbin Kurti poručio građanima: Hvala vam što ste verovali u moje laži i što ste me doveli na vlast. Sada je došlo vreme za implementaciju Zajednice! Začuđen sam iznenađenjem koje je mnogima donela izjava Aljbina Kurtija o osnivanju Zajednice. Čini se da mnogi od „iznenađenih“ odavno veruju u njegove laži i obmane“, napisao je Hiseni.

Istakao je da se Kurti služio svim sredstvima da dođe na vlast, ne mareći ni za Kosovo, ni za građane, a da je sada sateran „uza zid“ i primoran da prizna istinu.

„Kurti sada nemajući više mesta za laži, govori istinu: Protraćio sam deceniju obmanjujući vas. Hvala vam što ste verovali u moje trikove i doveli me na vlast. Sada kada sam osvojio vlast, prvi put im govorim istinu. Ja ću osnovati Zajednicu. Možda čak i nešto više od Zajednice. Ali vi, dragi moji građani i birači, i dalje ćete mi verovati jer ću i dalje da vas lažem i obmanjujem“, kaže Hiseni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari