Hrvatski premijer Plenković stiže u Srbiju - šta je plan posete? 1Foto: FoNet/Vlada Srbije

Premijer Hrvatske Andrej Plenković boraviće sutra (petak 23. jun) u Srbiji povodom otvaranja Hrvatskog doma – Matice u Subotici, gde će se sastati i sa premijerkom Anom Brnabić.

Plenković dolazi u Suboticu sa drugim hrvatskim zvaničnicima, na poziv predsednice Hrvatskog nacionalnog veća u Srbiji Jasne Vojnić i predsednika Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislava Žigmanova, saopštila je vlada u Zagrebu.

Hrvatska delegacija će u Subotici prisustvovati svečanom otvaranju Hrvatskog doma – Matice, čiju izgradnju je u potpunosti finansirala Vlada Hrvatske.

Pre otvaranja Hrvatskog doma – Matice, Plenković će odvojeno razgovarati sa predstavnicima hrvatske zajednice u Srbiji i sa premijerkom Brnabić.

Članovi hrvatske delegacije uveče će biti na Svečanoj akademiji povodom godišnjice rođenja biskupa Ivana Antunovića, praznika hrvatske zajednice u Srbiji.

Uoči dolaska u Suboticu, Plenković će posetiti Katedralu svetog Dimitrija u Sremskoj Mitrovici, gde će razgovarati sa sremskim biskupom koadjutorom Fabijanom Svalinom.

Uz Plenkovića, u hrvatskoj delegaciji će biti i potpredsednica Vlade Anja Šimpraga, ministarka kulture i medija Nina Obuljen Korižinek, ministar nauke i obrazovanja Radovan Fuhs (Fuchs), državni sekretar Centralne državne kancelarije za Hrvate izvan Hrvatske Zvonko Milas i predsednica Odbora Hrvatskog sabora za Hrvate izvan Hrvatske Zdravka Bušić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari