I rekonstrukcija gradske dvorane „Šumadija” je bila samo predizborno obećanje SNS-a: Dalibor Jekić SSP Kragujevac 1Foto: GrO SSP Kragujevac

 

Obećanje da će se rekonstruisati gradska dvorana „Šumadija“ je dato više puta građanima grada Kragujevca, a po običaju ova tema je uvek aktuelizovana u predizbornom periodu. Danas smo svedoci da od rekonstrukcije nema ništa, Kragujevčani su više puta svesno prevareni od strane Srpske napredne stranke, kaže Dalibor Jekić, narodni poslanik i predsednik Gradskog odbora Stranke slobode i pravde, Kragujevac.

Tim povodom Jekić je danas organzovao konfenciju za štampu, na kojoj je novinarima i javnosti predočio odgovore koje je dobio na postavljena pitanja o kragujevačkoj dvorani „Šumadija”.

– Gradska dvorana „Šumadija” je u izbornoj kampanji SNS-a obećana 2020. godine. Videli smo bilbord na kome je pored slike dvorane „Šumadija” bila i slika Aleksandra Vučića kao garant da će se ta investicija realizovati. Do dana današnjeg nije otpočela rekonstrukcija dvorane „Šumadija”, podsetio je Jekić.

Po njegovim rečima ako se za Nacionalnu koncertnu dvoranu u Beogradu opredeljuje 120 miiona evra „smatram da i za grad Kragujevac treba da se opredeli 12 miliona evra kako bi se rekonstruisale dvorane ’Šumadija’ i ’Pionir’”.

– Takođe, kada će i da li će biti rekonstruisana dvorana „Šumadija“? Da li je primereno da se kulturni događaji u četvrtom gradu po veličini održavaju po holovima gimanzija i školskim salama, pitao je on.

Na postavljena pitanja u Narodnoj skupštini poslanik Jekić je dobio odgovore od ministra za javna ulaganja Marka Blagojevića i ministarke kulture Maje Gojković.

– Ministar Marko Blagojević navodi u svom odgovoru da u zaključcima Vlade RS iz 2016., 2017., 2018. i 2019.godine kojim su predviđene rekonstrukcije objekata javne namene nema projekta rekonstrukcije gradske dvorane „Šumadija”. Ministarka Maja Gojković navodi da konstatacija „da se kulturni događaji u četvrtom gradu po veličini organizuju po holovima gimnazija i školskim salama” nije tačna. Iz njenog odgovara mogu da zaključim da ministarka nije upućena u pravo stanje stvari, preporučujem joj da se malo bolje informiše i da izađe iz svog kabineta i uveri se u moje navode, smatra Jekić.

Za njega i kragujevački GrO SSP odgovor ministra Blagojevića „potvrđuje da je rekonstrukcija dvorane bila samo jedno u nizu lažnih obećanja radi dobijanja glasova Kragujevčana koji željno očekuju rekonstrukciju dvorane za koju su emotivno vezani”.

– Rekonstrukciju dvorane očigledno je da ova vlast neće da realizuje, a zbog svih lažnih obećanja građani će je sledeće godine na lokalnim izborima poslati u prošlost, zaključio je na svom današnjem obraćanju javnosti i medijima Dalibor Jekić, ponovivši stav Stranke slobode i pravde da „Kragujevčani zaslužuju da imaju koncertnu i kongresnu dvoranu, ali vlast sa ovakvim odnosom prema našem gradu misli da su nam dovoljne školske sale i holovi”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari