I veštačenja iz Bosne i Nemačke pokazala da je Muamer Zukorlić umro prirodnom smrću 1Foto: N. Kočović

Bivši sandžački muftija i lider Stranke pravde i pomirenja (SPP) Muamer Zukorlić umro je prirodnom smrću, pokazala su i veštačenja rađena u Nemačkoj i Bosni i Hercegovini, kazao je njegov sin Usame Zukorlić.

On je na konferenciji za novinare, u prisustvu članova porodice Zukorlić, hronološki predstavio sve šta su radili od trenutka smrti njegovog oca, navodeći da su povod za sumnju u prirodnu smrt bili rezultati toksikoloških analiza dlake sa brade rađenih u laboratorijama u Turskoj.

“Rezultat Insituta za sudsku medicinu pri Ministarstvu pravde Turske pokazivao je da postoji verovatnoća od 60 odsto da je muftija otrovan teškim metalima, a laboratorije iz Istanbula da je otrovan hranom”, naveo je Usame, koji je oca nasledio na čelu stranke.

Zbog toga je podneo krivičnu prijavu protiv NN osobe, a Više tužilaštvo u Novom Pazaru u sklopu istrage obavilo ekshumaciju i obdukciju tela Zukorlića, uz prisustvo veštaka iz Sarajeva i Hamburga.

Rezultati domaćih institucija pokazali su da je Zukorlić preminuo prirodnom smrću, usled zastoja u radu srca, kao i da je više godina imao kardioloških problema.

“Nezavisno od sudskog procesa srbijanskog tužilaštva, a na zahtev porodice, uzeti su uzorci brade, kose, bubrega i jetre i urađena analiza u Institutu za sudsku medicinu u Ljubljani, kao i u Hamburgu, odakle smo dobili zaključke da je smrt prirodna, uzrokovana akutnim zastojem rada srca zbog ranijih promena na srcu i oboljenja srca”, rekao je Usame Zukorlić.

On je dodao da to što su nalazi svih eksperata isti i što je utvrđeno da Zukorlić nije otrovan, donelo porodici olakšanje.

Bivši sandžački muftija i potpredsednik Skupštine Srbije preminuo je 6. novembra prošle godine, u 51. godini života.

Nakon ekshumacije iz groblja u rodnom selu Orlje, njegovo telo je sahranjeno u haremu Altun-alem džamije u novopazarskoj Staroj čaršiji.

Sve vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari