Imamović: Zadovoljan odnosom Jankovića prema Bošnjacima 1Foto: Emir Mehović

Enis Imamović, funkcioner Stranke demokratske akcije Sandžaka, kaže za Danas da SDA još nije odlučila kog predsedničkog kandidata će podržati na sledećim izborima.

On demantuje da je SDA obećala podršku Vuku Jeremiću, ali i napominje da je njegova stranka izuzetno zadovoljna odnosom Saše Jankovića prema pitanjima koja su važna za Bošnjake.

 „SDA će tek razgovarati sa kandidatima za predsednika Srbije. Zanima nas, pre svega, njihov stav po pitanju autonomije Sandžaka i viđenja srednjeg nivoa vlasti. Zanima nas, takođe, i kakav je stav predsedničkih kandidata oko promene Ustava i dodeljivanja statusa naroda Bošnjacima. Od kandidata za predsednika Srbije očekujemo stav po pitanju položaja manjina u Srbiji, kao i plan za trajno rešenje manjinskog pitanja. Za nas je takođe izuzetno važno da znamo kakav je stav kandidata o Bosni i Hercegovini, o dijalogu između Srbije i BiH, kao i o dijalogu između Bošnjaka i Srba o brojnim otvorenim pitanjima na ovoj relaciji“, kaže Imamović za Danas, dodajući da za SDA nije nevažno ni pitanje integracija Srbije u NATO.

Imamović juče nije želeo da precizira koji od najavljenih predsedničkih kandidata najviše može da ostvari zahteve SDA i Bošnjaka, ali kaže da je on kao manjinski narodni poslanik izuzetno zadovoljan odnosom Saše Jankovića prema pitanjima koja su od značaja za Bošnjake.

„Zadovoljni smo njegovom brzinom reakcije na konkretne probleme i njegovom spremnošću i razumevanjem za punu zaštitu ostvarivanja individualnih i kolektivnih prava Bošnjaka u Srbiji. Janković je, osim toga, kao državni funkcioner uspeo da ostvari odličnu saradnju i sa Bošnjačkim nacionalnim vijećem, kao najvećim predstavničkim telom Bošnjaka u Srbiji, što je za nas veoma važno“, kaže Enis Imamović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari