Ispred Filozofskog fakulteta 14. jula formiranje Skupštine Slobodne Srbije 1Foto: fakulteti.edukacija.rs

Inicijatori formiranja Skupštine Slobodne Srbije predstaviće se 14. jula u podne, na platou ispred Filozofskog fakulteta i biće pročitan „Proglas Slobodne Srbije“. 

Imajući u vidu razorenost institucija i potpuno uništavanje parlamentarizma, konstituišemo telo u okviru kog će se razmenjivati ideje, razmatrati konkretni predlozi i organizovati aktivnosti sa ciljem stvaranja demokratskog okvira za promenu sistema u Srbiji. Skupštinu će sačinjavati intelektualci, aktivisti i svi slobodoumni građani koji žele da učestvuju u kreiranju budućnosti Srbije.

„Kroz predviđeno širenje sastava Skupštine i procese otvorene demokratije, u kom će imati priliku da učestvuju svi građani, cilj nam je da unapređujemo nivo demokratičnosti, vladavine prava, ostvarivanje ljudskih prava i sloboda, kao i sveukupan položaj građana“ – stoji u saopštenju.

Kao motiv za osnivanje alternativnog parlamenta, navodi se da nemamo Skupštinu koja predstavlja građane Srbije.

Zbog toga se formira parlament koji će unutar sebe okupiti građane, pokrete i političke aktere iz svakog društvenog i političkog spektra u Srbiji.

„Srbiji nedostaje jedinstvo u borbi protiv autokratskog režima. Skupština Slobodne Srbije ima za cilj da nas ujedini“ – navodi se u saopštenju.

Organizacioni odbor Skupštine Slobodne Srbije čine akademik prof. dr Dušan Teodorović, prof. dr Biljana Stojković, prof. dr Čedomir Čupić, Boban Stojanović, politički analitičar, Savo Manojlović, predsednik Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari