Ispred Filozofskog fakulteta 14. jula formiranje Skupštine Slobodne Srbije 1Foto: fakulteti.edukacija.rs

Inicijatori formiranja Skupštine Slobodne Srbije predstaviće se 14. jula u podne, na platou ispred Filozofskog fakulteta i biće pročitan „Proglas Slobodne Srbije“. 

Imajući u vidu razorenost institucija i potpuno uništavanje parlamentarizma, konstituišemo telo u okviru kog će se razmenjivati ideje, razmatrati konkretni predlozi i organizovati aktivnosti sa ciljem stvaranja demokratskog okvira za promenu sistema u Srbiji. Skupštinu će sačinjavati intelektualci, aktivisti i svi slobodoumni građani koji žele da učestvuju u kreiranju budućnosti Srbije.

„Kroz predviđeno širenje sastava Skupštine i procese otvorene demokratije, u kom će imati priliku da učestvuju svi građani, cilj nam je da unapređujemo nivo demokratičnosti, vladavine prava, ostvarivanje ljudskih prava i sloboda, kao i sveukupan položaj građana“ – stoji u saopštenju.

Kao motiv za osnivanje alternativnog parlamenta, navodi se da nemamo Skupštinu koja predstavlja građane Srbije.

Zbog toga se formira parlament koji će unutar sebe okupiti građane, pokrete i političke aktere iz svakog društvenog i političkog spektra u Srbiji.

„Srbiji nedostaje jedinstvo u borbi protiv autokratskog režima. Skupština Slobodne Srbije ima za cilj da nas ujedini“ – navodi se u saopštenju.

Organizacioni odbor Skupštine Slobodne Srbije čine akademik prof. dr Dušan Teodorović, prof. dr Biljana Stojković, prof. dr Čedomir Čupić, Boban Stojanović, politički analitičar, Savo Manojlović, predsednik Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

11 reagovanja na “Ispred Filozofskog fakulteta 14. jula formiranje Skupštine Slobodne Srbije”

  1. Ne mogu da verujem koliko budala ima u Srbiji.Sta ce te bre da formirate, ko vas je birao na kojim izborima, koga predstavljate…neverovatno koliko ima bezmozgovica.

    • Izuzetno ste neobrazovani čoveče ili žemo iz Beograda. Demokratija se ne svodi na dan izbora, već počiva na nezavisnosti i međukontroli tri grane vlasti, slobodnim medijima, civilnom društvu, udruženjima građana, slobodnim i nezavisnim pojedincima koji svi kontrolišu vlasti i kojima su one dužne da polažu račun. Tek tada, sa izgrađenim institucijama, nezavisnim medijima i td. dan izbora ima smisla. Bolje vi da komentarišete na portalima koji ne traže ljude sa mninimumom opšteg obrazovanja i neatrofiranom funkcijom kritičkog mišljenja, imate ih koliko vam je volja.

  2. Najzad prvi i pravi korak da se zaustavi ovo tragično propadanje naše Otadžbine….

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.