"Isusa je Bog iskušavao u pustinji, a Vučić od Srbije pravi pustinju": Sagovornici Danasa o izjavi Bakareca da će "Vučić kao Hristos pobediti iskušenja" 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa; EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Očigledno se naprednjački pesnici inspirišu hitovima srpske majke Cece punim životinjskih metafora – kaže za Danas reditelj Janko Baljak.

Komentarišući izjavu Nebojše Bakareca da će „Aleksandar Vučić kao i Isus Hristos pobediti sva iskušenja“, Dinko Gruhonjić, programski direktor NDNV, kaže za Danas da je to „toliko beskrajno glupava izjava, da stvarno ne zaslužuje nikakav komentar“.

Advokat Čedomir Stojković napominje da Bakarec antihrisno spušta Isusa u blato politike i pravi antihrisno poređenje Isusa sa smrtnikom kao što je Vučić, a poslanik DS Srđan Milivojević kaže da se za sada pokazalo da Vučić nije odoleo zemaljskim iskušenjima nekontrolisane vlasti, trošenja budžeta i guranja ruku u narodnu teglu sa pekmezom.

– Isuse, daj mi lavlje srce da budem Vuk… Nažalost, on je po očekivanju ipak čobanin iz basne koji je toliko puta uzbunjivao selo zbog vuka, a sada kada su pretnje stvarne, niko mu ništa ne veruje – zaključuje Janko Baljak za Danas.

"Isusa je Bog iskušavao u pustinji, a Vučić od Srbije pravi pustinju": Sagovornici Danasa o izjavi Bakareca da će "Vučić kao Hristos pobediti iskušenja" 2
foto FoNet/Aleksandar Levajković

Prema rečima Dinka Gruhonjića, Aleksandar Vučić je čovek kojem je stalo samo i jedino do sebe.

– Briga njega i za Srbiju i za Srbe. Naprednjaci tako reaguju da bismo se mi bavili njihovim glupostima, a ja stvarno ne želim time da se bavim. Čitav „naprednjački“ spin i čitav trik je u tome. I tako već 10 i kusur godina. Ne želim da nasedam na takve stvari – zaključuje on.

"Isusa je Bog iskušavao u pustinji, a Vučić od Srbije pravi pustinju": Sagovornici Danasa o izjavi Bakareca da će "Vučić kao Hristos pobediti iskušenja" 3
Foto: Medija centar

Čedomir Stojković ističe da se „samo agresivna manjina protivi rešenju pitanja Kosova“.

– Primenom državnih zakona ona se odmah može staviti pod kontrolu. Većina građana bi podržala rešavanje statusa Kosova uz pravilni narativ sa medija, koji su gotovo svi pod Vučićevom kontrolom (ta kontrola nad medijima mu je zato svojevremeno i data a on ju je posle predao Vladimiru Putinu koji ga je između ostalog i za to nagradio ordenom 2019.) – kaže naš sagovornik.

Kako dodaje, ovo deljenje vukova po društvenim mrežama od strane naprednjaka pre sugeriše da je se Vučić odlučio na samoizolaciju, poput vukova, i da Bakarec zato antihrisno spušta Isusa u blato politike i pravi antihrisno poređenje Isusa sa smrtnikom kao što je Vučić.

"Isusa je Bog iskušavao u pustinji, a Vučić od Srbije pravi pustinju": Sagovornici Danasa o izjavi Bakareca da će "Vučić kao Hristos pobediti iskušenja" 4
Foto: Medija centar

– Bakarec piše: „odvede ga đavo i pokaza mu sva carstva ovog sveta“ koje je posle Isus odbio. Za Bakareca đavo je Zapad, a „sva carstva sveta“ aludiraju na zapadne ekonomije. Nemojmo biti u zabludi, Vučić sprema izolaciju, odbijanje zapada i nastavak potčinjenosti Rusiji. Bakarec to zna zato ovo poređenje – smatra Stojković.

Vukovi koje naprednjaci dele društvenim mrežama, napominje, simbol su te usamljenosti.

– Vuk samotnjak je Vučić samotnjak. To nam se najavljuje i od njega sprema. Ako bi bilo suprotno i ja i Grupa oktobar bismo odmah podržati konačno rešenje statusa Kosova, makar i od Vučića dolazilo. Ali bojim se da to nije slučaj i da su naprednjački planovi sasvim suprotni – zaključuje naš sagovornik.

"Isusa je Bog iskušavao u pustinji, a Vučić od Srbije pravi pustinju": Sagovornici Danasa o izjavi Bakareca da će "Vučić kao Hristos pobediti iskušenja" 5
foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Prema rečima Srđana Milivojevića, „Hrvatska ima Gospu iz Međugorja, a hvala Bakarecu pa i mi Srbi dobismo Mesiju iz Čipuljića“.

– Jedini je problem što su pred našim Spasiteljom toliko velika iskušenja, tako da je pitanje da li će izdržati. A kad se setimo Jovanjice i afere Belivuk, naš Mesija je očigledno sklon ne samo zemaljskim iskušenjima več i iskušenjima koja nudi podzemlje – kaže naš sagovornik.

Nečastivi je Isusa iskušavao 40 dana u pustinji, podseća Milivojević, a Vučić već 10 godina od Srbije pravi pustinju u kojoj iskušava trpeljivost građana Srbije.

– Isus Hristos je razapet na Golgoti a naš Mesija na kosovskoj Golgoti razapinje Srbiju. Isus Hristos je imao jednog nevernog Tomu koji ga se maltene odrekao a Vučić je imao Tomu kojeg se odrekao jos pre 6 godina kada je seo u njegovu fotelju. A i Bakarec je nekada bio Pavle koji je video gde naš lažni Mesija vodi Srbiju a onda je postao Savle posegnuvši za Judinom kesom sa srebrenjacima – opisuje Milivojević.

Očekujem da u sledećem nastupu kreativnosti, zaključuje, Bakarec Vučića uporedi sa Dalaj Lamom koji sa kišobranom kalibra 7, 62 mm krstari brdima oko Sarjeva…, a do tada će valjda i štrajk u Lazi Lazareviću da prestane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari