Ivan Vujačić: Republikanci neće slediti Trampa ako izgubi

Nekadašnji ambasador Srbije u Vašingtonu

Ostavite komentar


  1. Vladajuća Oligarhija, koristeći medije, zabavalja narod koji se do kraja napreže da bogati stiču što veće bogastvo, dok većina sa velikim naporom i odricanjem preživljava mučenički život.
    Sa ovim gospodinom na slici, koji je kao član DS bio osam godina ambasador u Americi, pre dve godine u sali Doma omladine gledali smo premijeru filma Majkla Mura “Farenhajt 11/16”, a to je mesec i dan izbora Donalda Trampa 2015.
    U filmu, pored neverovatnih glupiranja novoizabranog Predsednika, Trampa, prikazano je trovanje pijaćom vodom građana, naročto dece, u gradu i državi Mičigen, čiji guverner radi potrebe svoje mesne idustrije preoteo izvore pijaće vode, a preusmerio je građane da koriste vodu koja sadrži slobodne molekule olovo, što se ubrazo odrazilo na masovno trovanje ljudi. Nije htela da im pomogne niti Vlada, jer je Trampu odgovaralo da veruje Guverneru.
    Kao što je posle napada pobesnelog bivšeg učenika ubitačnom puškom na đake i nastavnike Koleđa u državi Majami, na televiziji Tramp se suprostavio masovnim demonstracijma učenika koji su zahtevali da se zabrani posedovanje oružja, poručivao nastavnicima i učenicima, da treba i oni da imaju oružej i tako se odbrane od poludelog napadača!
    U Mičigenu žive većina Afroamerikanaca, pa su poručivali da im u posetu dođe biviši Predsednik, Obama. Kada je avion sleteo na Aerdromu i celim putem do grada, naročito u gradu Afroamerikanci su se radovali, uzvikivali Obamino ime uvereni da će im rešiti problem da ne budu potrovani. No, kada je Obama stao za govornicom, posle par rečenica, zatražio je čašu vode. Ponudili su mu vodu iz flaše kupljenu u markeru, no on je insistirao da to bude iz vodovoda. Popio je čašu vode i nastavio da govori pred razočaranim građanima, kada su shvatili da Obama za njih ne brine već šititi gradonačelnika koji ih truje!
    Posle filma seli za mikrofonom da nam govorore pozvani govornici, među kojima i ovaj gospodin sa gornje slike. Pitao sma baš njega: Da li postoji demokratija u Americi? Odgovorio je kao da nije gledao film. Ali je iskoristio priliku da se ponosi što je član DS. A kako i nebi kada je proveo tolike godine u Vašingtonu živeći na račun naroda u Srbiji.

  2. SVETE DOBRODOSAO U FEUDALIZAM!
    Samo, cemu uopste izbori kad se BAJDENOV PORAZ PRETVARA U VOLSEBNU POBEDU dodavanjem dzakova sa BLANKO ISPUNJENIM LISTICIMA ZA BAJDENA. Ako je vec mafija koja se krije iza termina ELITE MOCNIKA vec odlucila da OTME TRAMPU VLAST i za predsednika proglasi KLINTONOV I OBAMIN FIKUS.
    Kakva bruka u tzv.KOLEVKI DEMOKRATIJE, AMERICI. A, kakve su tek lekcije delili nama kako je na nasim izborima ugrozena demokratija devedesetih godina. Kad ono eto njima izborne kradje i u SAD. Cini se kao da su u Srbiji, na izborima, Amerikanci samo uvezbavali ono sto ce i sami izvesti 3.novembra 2020.godine.
    Ovo je kraj svih pravila i zakona u Americi. A, u ostatku sveta su medjunarodno pravo i svako pravo suspendovali upravo AMERICKI MOCNICI koji su prepravili izbornu volju pravih Amerikanaca laznim glasovima dosljaka.
    Tramp je pokusao, ali nije mogao sam spasiti Ameriku od njenih bolesnih gena, koji se vuku jos od prvih lopova i bandita koji su iz Evrope prebegli sa opljackanim blagom da bi nastavili pljacku na novootkrivenom kontinentu.
    PLJACKA JE IDEOLOGIJA AMERICKIH MOCNIKA, koja je nadjacala Trampovu BOLJU AMERIKU, koja umesto da stremi ka prvom mestu je potonula u klasicnu NAMESTALJKU I IZBORNU KRADJU.
    U Kini sada sigurno ispijaju sampanjac u znak svoje pobede, jer su uprabo svrgli SAD sa trona jedine super sile i zaseli oni. Kinezi treba da se zahvale za to dvojici americkih predsednika: Bilu Klintonu i Baraku Obami.
    I da “SLOBODOUMNIM AMERICKIM MEDIJIMA“ I ISTRAZIVACIMA JAVNOG MNJENJA koji su se jedini vise obrukali od onih koji su ubacivali dzakove sa BLANKO GLASOVIMA ZA BAJDENA.
    Da takve medijske velicine kao Njujork tajms, ABC NEWS, CNBC, NBC, VASINGTON POST i slicni u izvestavanju budu toliko JEDNOSTRANI, PRISTRASNI I NEPROFESIONALNI, nikad mu ne bih verovao. Ali zahvaljujuci internetu svojim ocima sam gledao posrnuce americkog novinarstva i pokusao da se informisem iz ruskog koje je odrzalo pravu lekciju kolegama u SAD kako se radi novinarski posao i OBJEKTIVNO IZVESTAVA I PRATE DOGADJAJI.
    P.s. Samo bez cenzure

    1. Vujačićev pristrasni komentar je na ivici sramote, jer pokazuje koruptibilnost tzv.upravljačke elite.Tramp je , na svoj način, izraz epohe i svih njenih protivurečnosti.Gospodin Vujačić možda nije video naslov iz američkih medija koji anticipira mogući ishod, a koji naglašava da će u slučaju pobede Bajdena on predsednikovati u Trampovoj Americi.Za Vujačića je vreme izgleda stalo na famoznom sastanku koji je Soroš održao 1997. u Beogradu sa pojedinim političarima i predstavnicima medija koji su tada pronašli nove gurue umesto onih kumrovačkih, isto kao što su neki drugi u zadnjoj deceniji sve gledaju kroz dioptriju Kremlja,Pekinga i Berlina.

    2. Sve, sve, ali navoditi ruske novinare kao dobar „primer kako se radi novinarski posao“, ipak je malo previše, čak i za jednog baš zapenjenog trampofila!

  3. Na našim sajtovima botovi podržavaju Trampa….
    Šta bolje je da pobedi Tramp? Njegov SAD izašao pre neki dan iz Pariskog sporazuma kojima se 200 država (među njima i SAD) obavezale da smanje ispuštanje gasova koje utiču na efekat staklene bašte tj. uništavaju klimu na planeti Zemlji. Tebi je sudbina planete Zemlje važna 0% je kakve žene, kakvi bakrači, levičari, ej o čemu ti to? Izmaknite se malo od svojih sebičnih ličnih interesa.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.